Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μητσοτάκης: Όσοι επενδύουν στον φόβο, θα δουν στην κάλπη ότι η ελπίδα πάντα τον νικάει

Μητσοτάκης: Όσοι επενδύουν στον φόβο, θα δουν στην κάλπη ότι η ελπίδα πάντα τον νικάει
"H Νέα Δημοκρατία είναι το μεγάλο λαϊκό κόμμα που δεν χωρίζει τους πολίτες", τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Την περιοδεία του σε νησιά της Δωδεκανήσου θα συνεχίσει την Κυριακή 9/6 ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης.
Μάλιστα, ο κ. Μητσοτάκης , ο οποίος βρίσκεται στο Καστελόριζο, την Κυριακή θα μεταβεί στην Κάλυμνο.
Εκεί θα επισκεφθεί το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης ΑμεΑ «Ο Άγιος Παντελεήμων»,  τα αναρριχητικά πεδία στο Μασούρι, ενώ  θα συναντηθεί με τον Δήμαρχο Καλύμνου.
Το απόγευμα της Κυριακής θα μεταβεί στην Κω, όπου θα συναντηθεί με τουριστικούς φορείς του νησιού.

Πρώτος σταθμός της περιοδείας Μητσοτάκη η Ρόδος

«Αυτοί που σήμερα επενδύουν στον φόβο μιας Νέας Δημοκρατίας που υπάρχει μόνο στον δικό τους φαντασιακό κόσμο, θα δουν το αποτέλεσμα στην κάλπη», τόνισε από τη Ρόδο το Σάββατο 8/6 ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Λίγο πριν αναχωρήσει  για το Καστελόριζο, ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, έστειλε μήνυμα στην Κυβέρνηση και στον Πρωθυπουργό χωρίς καν να τον κατονομάσει.
«Διαπιστώνω μια απελπισμένη προσπάθεια από τους πολιτικούς μας αντιπάλους να παρουσιάσουν τη Νέα Δημοκρατία ως ένα σκιάχτρο που θα φοβίσει τον κόσμο», τόνισε στη συνάντηση που είχε με τοπικούς φορείς στο Επιμελητήριο Δωδεκανήσων και πρόσθεσε «θέλουν να μας παρουσιάσουν ως μια παράταξη η οποία θα φέρει τον κοινωνικό Μεσαίωνα και θα τιμωρήσει με κάποιον αδιανόητο τρόπο την ελληνική κοινωνία».  
«Η ελπίδα νικάει πάντα τον φόβο», υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε «αυτοί που σήμερα επενδύουν στον φόβο μιας Νέας Δημοκρατίας που υπάρχει μόνο στον δικό τους φαντασιακό κόσμο, θα δουν το αποτέλεσμα στην κάλπη».
«Η ελπίδα, όμως, δεν θα είναι μια ελπίδα φρούδων υποσχέσεων αλλά θα είναι η ελπίδα της αλήθειας», ανέφερε, θυμίζοντας έτσι εμμέσως ότι η λέξη «ελπίδα» κακοποιήθηκε το 2014 από τον ΣΥΡΙΖΑ με σκοπό την παραπλάνηση των πολιτών.
«Αυτά τα τριάμισι χρόνια, από τότε που έγινα Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, πολιτεύτηκα λέγοντας πάντα την αλήθεια», σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης και συμπλήρωσε ότι «η Νέα Δημοκρατία είναι το μεγάλο λαϊκό κόμμα αυτής της χώρας.
Είναι το κόμμα που δεν χωρίζει τους Έλληνες πολίτες σε πολλούς και σε λίγους, αλλά θέλει να κάνει μια καινούργια αρχή με όλους τους πολίτες».
Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε επίσης στα πρόσφατα αποτελέσματα των ευρωεκλογών και των αυτοδιοικητικών εκλογών σημειώνοντας ότι «ο ελληνικός λαός έδειξε μεγάλη ωριμότητα στις τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις.
Απέδειξε ότι το κεφάλαιο της κρίσης, της οργής, του θυμού, φτάνει στο τέλος του.
Και η νέα φωτεινή Ελλάδα που ανατέλλει -και πιστεύω θα ανατείλει με πολύ μεγάλη ένταση το πρωί της 8ης Ιουλίου- θα είναι μια Ελλάδα στην οποία θα χωράνε όλοι, θα είναι μια Ελλάδα της αξιοκρατίας, της σκληρής δουλειάς, της εμπιστοσύνης, μια Ελλάδα η οποία θα μπορέσει, επιτέλους, να μας αφήσει να ξεδιπλώσουμε το πολύ μεγάλο ταλέντο το οποίο έχουμε μέσα μας ως λαός και η οποία θα αφήσει οριστικά πίσω της τα χρόνια της κρίσης».
 Ο κ. Μητσοτάκης, απαντώντας στα ζητήματα που του έθεσαν οι εκπρόσωποι των τοπικών φορέων, ξεκαθάρισε ότι η Νέα Δημοκρατία θα διατηρήσει τον υπερμειωμένο συντελεστή ΦΠΑ 6%, χαρακτηρίζοντας «προπαγάνδα από fake news» όσα διαδίδονται περί δήθεν πρόθεσης κατάργησής του.
Επίσης έδωσε έμφαση στα χαρακτηριστικά της επιχειρηματικότητας που θέλει να προωθήσει η Νέα Δημοκρατία, σημειώνοντας ότι «για εμάς καλή επιχείρηση είναι αυτή που έχει ικανοποιημένους υπαλλήλους».
Επίσης, τόνισε ότι η  ΝΔ είναι το κόμμα που πιστεύει στην ανάπτυξη, στην ιδιωτική οικονομία και στην δημιουργία πλούτου για την έξοδο από την κρίση.

Πέντε πυλώνες της τουριστικής πολιτικής της ΝΔ

Ειδική αναφορά έκανε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας στον τουρισμό, σημειώνοντας ότι η τουριστική πολιτική της Νέας Δημοκρατίας στηρίζεται σε πέντε πυλώνες: ανταγωνιστικότητα, βιωσιμότητα, καινοτομία, συνέργειες και εκπαίδευση.
Εξήγγειλε μάλιστα την ίδρυση σχολής τουριστικών δεξιοτήτων που θα προσφέρει ξενόγλωσσα μαθήματα και θα προσελκύει φοιτητές από όλο τον κόσμο.
Ξεκαθάρισε επίσης ότι η Νέα Δημοκρατία θα προχωρήσει σε προσλήψεις στον δημόσιο τομέα, όμως αυτό θα γίνει, όπως τόνισε, με προτεραιότητα εκεί που πραγματικά υπάρχει ανάγκη, αναφέροντας ως χαρακτηριστικό παράδειγμα τον τομέα της Υγείας.
 
Επιπλέον, αναφέρθηκε στα έργα υποδομής που απαιτούνται, ενώ για την επένδυση στο γκολφ Αφάντου δεσμεύτηκε ότι θα ασκήσει πίεση στην διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ για να προχωρήσει άμεσα.
Σε ό,τι αφορά τα αεροδρόμια που έχουν παραχωρηθεί σε ιδιωτική εταιρεία, απαντώντας σε σχετικές τοποθετήσεις, ανέφερε ότι η εταιρεία θα πρέπει να είναι συνεπής στις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει.
Σημειώνεται ότι ο κ. Μητσοτάκης άκουσε νωρίτερα τις τοποθετήσεις 35 εκπροσώπων φορέων και παραγωγικών τάξεων της Ρόδου για ζητήματα που απασχολούν τα νησιά.
Αμέσως μετά ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε το Κέντρο διημέρευσης- ημερήσιας φροντίδας ΑμεΑ «Ελπίδα».
«Σε όλες μου τις περιοδείες επισκέπτομαι κοινωνικές δομές», σημείωσε απευθυνόμενος σε στελέχη και εθελοντές του Κέντρου, τους οποίους και συνεχάρη για το έργο τους.
Πρόσθεσε ότι  «το πιο σημαντικό είναι να βρισκόμαστε κοντά στους συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη.
Στα παιδιά παρέχεται η φροντίδα που χρειάζεται για να αναπτύξουν τον χαρακτήρα τους και τις δεξιότητες τους.
Και η μεγαλύτερη ανταμοιβή είναι το χαμόγελό τους».

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ολοκλήρωσε την επίσκεψή του στη Ρόδο με μια βόλτα στα μαγαζιά και στα καφέ της παλιάς πόλης.

Στους πολίτες που είχαν συγκεντρωθεί μίλησε για το κυβερνητικό σχέδιο που θα εφαρμόσει η Νέα Δημοκρατία εφόσον την εμπιστευθούν με την ψήφο τους: «λιγότεροι φόροι, περισσότερες δουλειές, περισσότερη ασφάλεια, καλύτερο κράτος είναι οι κεντρικές δεσμεύσεις μας», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Δεν παρέλειψε μάλιστα να κάνει ειδική αναφορά στους νέους, που τίμησαν τη Νέα Δημοκρατία με την ψήφο τους στις πρόσφατες εκλογές.
 «Ένα μεγάλο ευχαριστώ στη νεολαία μας.
Γιατί αυτή η κάλπη διέψευσε πολλούς, οι οποίοι ισχυρίζονταν ότι η νεολαία δεν στηρίζει τη Νέα Δημοκρατία.
Είναι πολύ σημαντική η ψήφος εμπιστοσύνης από τη νεολαία, γιατί για τη νέα γενιά δουλεύουμε, γι’ αυτά τα παιδιά, για να έχουν ένα καλύτερο μέλλον, να έχουν δουλειές, για να γυρίσουν οι νέοι από το εξωτερικό πίσω στην πατρίδα μας», είπε χαρακτηριστικά.

Συνάντηση με Χατζημάρκο - Καμπουράκη

«Η Νέα Δημοκρατία έχει ένα συγκροτημένο σχέδιο για την Ελλάδα της επόμενης μέρας», «από το οποίο δεν περισσεύει κανένας Έλληνας και καμία Ελληνίδα», τόνισε από τη Ρόδο το πρωί του Σαββάτου 8/6  ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, στέλνοντας παράλληλα και ένα μήνυμα ενότητας.
Ο κ. Μητσοτάκης στη Ρόδο, από όπου ξεκίνησε το πρωί του Σαββάτου 8/6 τη διήμερη περιοδεία του στα Δωδεκάνησα, είχε συνάντηση με τον επανεκλεγέντα περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γ. Χατζημάρκο και τον νεοεκλεγέντα δήμαρχο Ρόδου Αντ. Καμπουράκη.

Αφού τους συνεχάρη για την εκλογική τους επιτυχία, τους διαβεβαίωσε ότι «η Νέα Δημοκρατία, ήταν, είναι και θα είναι κοντά στον θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, δεύτερου και πρώτου βαθμού». Και συμπλήρωσε: «δεν είναι τυχαίο ότι επιλέγω κατά την επίσημη έναρξη της προεκλογικής περιόδου να βρεθώ, για άλλη μια φορά, στη Ρόδο, στα Δωδεκάνησα που τόσο αγαπώ, και να εισπράξω και εδώ αυτόν τον δυνατό αέρα της πολιτικής αλλαγής ο οποίος φυσάει πια σε όλη τη χώρα».
Ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε ότι «οι Έλληνες αναζητούν μία δυνατή φυγή στο μέλλον, αναζητούν να διεκδικήσουν οι ίδιοι το μέλλον που τους αξίζει με αισιοδοξία, με χαμόγελο, με αυτοπεποίθηση.
Και για όλα αυτά θα μιλήσουμε στη προεκλογική περίοδο από τώρα μέχρι τις εκλογές της 7ης Ιουλίου.
Για το πώς θα έρθει η ανάπτυξη στον τόπο, για το πώς θα στηρίξουμε τον τουρισμό, για το πώς θα δημιουργήσουμε νέες θέσεις εργασίας, για το πώς θα μειώσουμε τη φορολογία, για το πώς οι έλληνες θα αισθάνονται πιο ασφαλείς».
Όπως είπε «η Νέα Δημοκρατία έχει ένα συγκροτημένο σχέδιο για την Ελλάδα της επόμενης μέρας.
Ένα σχέδιο από το οποίο δεν περισσεύει κανένας Έλληνας και καμία Ελληνίδα!
Για αυτό και το μήνυμα μου, εδώ πέρα από τη Ρόδο, είναι ένα μήνυμα ενότητας σε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια, είμαστε πολύ λίγοι για να είμαστε διχασμένοι».
«Μόνο ενωμένοι μπορούμε να διεκδικήσουμε την καλύτερη Ελλάδα που μας αξίζει», είπε, θέλοντας έτσι να υπογραμμίσει την δέσμευσή του ότι αν οι πολίτες τον εμπιστευθούν με την ψήφο τους στις 7 Ιουλίου θα συγκροτήσει ένα υπουργικό συμβούλιο που θα συνεργαστεί με όλους και θα λειτουργήσει επ’ ωφελεία όλων ανεξαρτήτως κομματικής προέλευσης.
«Και την επόμενη μέρα ενωμένοι θα προχωρήσουμε μπροστά διότι ενωμένοι μπορούμε να διεκδικήσουμε την καλύτερη Ελλάδα που μας αξίζει», κατέληξε ο κ. Μητσοτάκης.
Ο κ. Χατζημάρκος και ο κ. Καμπουράκης καλωσόρισαν τον Κυριάκο Μητσοτάκη και του εξέφρασαν τη στήριξή τους ενόψει των επικείμενων εθνικών εκλογών, καθώς και την ικανοποίησή τους για την εμπιστοσύνη που δείχνει προς το θεσμό της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Μετά το πέρας της συνάντησης ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας  περπάτησε στους εμπορικούς δρόμους της πόλης, όπου είχε την ευκαιρία να χαιρετήσει κατοίκους και καταστηματάρχες.

Μάλιστα, στα απροσδόκητα της βόλτας ήταν η συνάντησή του με έναν κάτοικο της περιοχής, ο οποίος του έδειξε ένα τατουάζ με το σήμα της Νέας Δημοκρατίας που είχε στο μπράτσο του.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης