Τελευταία Νέα
Διεθνή

Trump: Υπάρχουν καλές πιθανότητες για μια συμφωνία με το Μεξικό - Πολλές εταιρείες εγκαταλείπουν την Κίνα

Trump: Υπάρχουν καλές πιθανότητες για μια συμφωνία με το Μεξικό - Πολλές εταιρείες εγκαταλείπουν την Κίνα
Εάν δεν μπορέσουμε να κάνουμε συμφωνία, το Μεξικό θα ξεκινήσει να πληρώνει δασμούς 5% τη Δευτέρα, προειδοποίησε ο Donald Trump 
Για καλές πιθανότητες να υπάρξει συμφωνία με το Μεξικό, έκανε σήμερα (7/6/2019) λόγο ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump, ενώ προειδοποίησε ότι εάν μια συμφωνία δεν καταστεί εφικτή, οι δασμοί θα εφαρμοστούν κανονικά τη Δευτέρα (10/6).
«Εάν μπορέσουμε να πετύχουμε μια συμφωνία με το Μεξικό, και υπάρχουν καλές πιθανότητες γι’ αυτό, θα αρχίσουν να αγοράζουν αγροτικά και γεωργικά προϊόντα σε πολύ υψηλά επίπεδα, ξεκινώντας αμέσως.
Εάν δεν μπορέσουμε να κάνουμε τη συμφωνία, το Μεξικό θα ξεκινήσει να πληρώνει δασμούς 5% τη Δευτέρα!», ανέφερε με ανάρτησή του στο «Twitter» ο Trump.


Νωρίτερα, ο Αμερικανός πρόεδρος αναφέρθηκε, για μία ακόμη φορά, στα οφέλη που αποκομίζουν οι ΗΠΑ από τους δασμούς στα κινεζικά αγαθά.
«Η Κίνα επιδοτεί τα προϊόντα της προκειμένου να συνεχίσουν να πωλούνται στις ΗΠΑ.
Πολλές εταιρείες εγκαταλείπουν την Κίνα για άλλες χώρες, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ, προκειμένου να αποφύγουν τους δασμούς» , ανέφερε με άλλη του ανάρτηση ο Trump.
«Καμία ορατή αύξηση στα κόστη ή στον πληθωρισμό, αλλά οι ΗΠΑ αποκομίζουν δισεκατομμύρια!», πρόσθεσε ο Αμερικανός πρόεδρος.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης