Τελευταία Νέα
Πολιτική

Παπαδημούλης: Δύσκολο αλλά όχι ανέφικτο ένα νικηφόρο αποτέλεσμα στις εκλογές της 7ης Ιουλίου

Παπαδημούλης: Δύσκολο αλλά όχι ανέφικτο ένα νικηφόρο αποτέλεσμα στις εκλογές της 7ης Ιουλίου
Ο Δημήτρης Παπαδημούλης δήλωσε ότι συμφωνεί με την απόφαση Τσίπρα για πάγωμα των μετατάξεων και των προσλήψεων στη Βουλή
Την ανάγκη για ουσιαστικό απολογισμό των πεπραγμένων της κυβέρνησης αλλά και τη σωστή προβολή του έργου της τόνισε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, ενόψει των βουλευτικών εκλογών της 7ης Ιουλίου.
«Πρέπει με βάση την πραγματικότητα να δούμε τι πρέπει να διορθώσουμε, έτσι ώστε στον καινούργιο αγώνα που έχουμε μπροστά μας, με το διακύβευμα του ποιος θα κυβερνήσει τη χώρα, να πετύχουμε ένα καλό αποτέλεσμα, που μπορεί να είναι και νικηφόρο -γεγονός πολύ δύσκολο, όχι όμως ανέφικτο» είπε σε συνέντευξή του στον ρ/σ «Στο Κόκκινο 105,5».
Όπως τόνισε «σε κάθε περίπτωση, πρέπει να εδραιώσουμε αυτό που όλοι συνομολογούν στην Ευρώπη: ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και η επιλογή του να συγκροτήσει μια ευρύτερη προοδευτική συμμαχία, έχει κερδίσει στρατηγικά το ρόλο του βασικού πόλου στον ευρύτερο προοδευτικό χώρο στην Ελλάδα, τουλάχιστον για την επόμενη δεκαετία».
Παράλληλα επεσήμανε ότι απαιτείται απολογισμός και «προβολή του έργου και του προγράμματός μας εύληπτα, καθώς και αξιοποίηση της υποκριτικής γραμμής που έχει δώσει στη ΝΔ ο κ. Μητσοτάκης, προκειμένου να γίνει μια επί της ουσίας αντιπαράθεση, όπου έχουμε συγκριτικό πλεονέκτημα και στο έργο και στο πρόγραμμα».
Ο κ. Παπαδημούλης σημείωσε ότι «μέσα στη Δεξιά ενισχύεται η ακροδεξιά τάση» η οποία, όπως είπε, είναι ισχυρή «κι όχι μόνο δεν την πετούν απ' έξω, αλλά ο Orban κάνει παιχνίδι» ενώ η «υποψηφιότητα Weber για την Κομισιόν, ως διάδοχος του Juncker, δείχνει ότι η παραδοσιακή Δεξιά πάει πιο δεξιά και υπάρχει ανοιχτός ο αρραβώνας της Δεξιάς με την Ακροδεξιά».
Σχετικά με την απόφαση του πρωθυπουργού να «παγώσει» τις μετατάξεις και τις προσλήψεις στη Βουλή, είπε «σωστά σταμάτησε» ενώ «δεν έπρεπε να είχε καν ξεκινήσει, διότι σε αυτά τα πράγματα ισχύει το "περί της γυναίκας του Καίσαρος", η οποία δεν είναι αρκεί να είναι τίμια, πρέπει και να φαίνεται, κι ένα παλιό κλασικό, με αφορμή την υπόθεση Βουλγαράκη, "ό,τι είναι νόμιμο δεν είναι και ηθικό"».
Όπως είπε, «η ένταξη της Βουλής στο πρόγραμμα της κινητικότητας στο Δημόσιο, που μπορεί να μετατρέψει αποσπάσεις σε μετατάξεις, έπρεπε να γίνει με όρους διαφάνειας, ώστε όλοι όσοι ενδιαφέρονται από τον ευρύτερο δημόσιο τομέα να έχουν τη δυνατότητα συμμετοχής. Αυτό δεν έγινε».
«Αντίθετα» σημείωσε, «υιοθετήθηκε από τη διάσκεψη των προέδρων η προερχόμενη από τη ΝΔ πρόταση Τραγάκη, γιατί εξυπηρετούσε μερικές δεκάδες ανθρώπους, τους περισσότερους που είχαν αποσπαστεί στη Βουλή μέχρι το 2015 με τη ΝΔ, αλλά και κάποιους που είχαν αποσπαστεί αργότερα, χωρίς χιλιάδες άλλοι άνθρωποι να μπορούν να μετάσχουν σε αυτή τη διαδικασία».
Ο κ. Παπαδημούλης είπε ότι «εξελήφθη σωστά ως ένα διακομματικό ρουσφέτι από τη μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών» αλλά «όσοι το προέβαλαν, το έκαναν μεροληπτικά, υποκριτικά, με τα χρωματιστά γυαλιά της νεοδημοκρατικής σκοπιμότητας, έκρυψαν την πλειοψηφία όσων ανήκουν σε σόγια Νεοδημοκρατών και εστίασαν σε αυτούς που είχαν σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ ή στελέχη του».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης