Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

PGIM Fixed Income, IIF: Η Fed δεν είναι αρκετή για να αντισταθμίσει τη ζημιά της διαμάχης των ΗΠΑ με Κίνα και Μεξικό

PGIM Fixed Income, IIF: Η Fed δεν είναι αρκετή για να αντισταθμίσει τη ζημιά της διαμάχης των ΗΠΑ με Κίνα και Μεξικό
Οι αναλυτές εκτιμούν ότι η Fed δεν αρκεί για να αντισταθμιστούν οι κίνδυνοι που προκύπτουν από τις εμπορικές εντάσεις των ΗΠΑ με Κίνα και Μεξικό
Την εκτίμηση ότι η Fed -μόνη της- δεν είναι αρκετή για να αντισταθμίζει τη ζημιά που θα προκύψει από την εμπορική διαμάχη των ΗΠΑ με την Κίνα και το Μεξικό εκφράζουν οι αναλυτές των PGIM Fixed Income και IIF.
Όπως δήλωσαν στο CNBC, μια dovish Fed μπορεί να χρησιμοποιήσει εργαλεία όπως η μείωση των επιτοκίων για να περιορίσει τη ζημιά που θα προκύψει από την επιβολή δασμών αλλά η αποτελεσματικότητα της θα είναι περιορισμένη,.
Αντιθέτως, οι ΗΠΑ πρέπει να επιλύσουν αυτά τα προβλήματα στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων επισημαίνει ο Nathan Sheets επικεφαλής οικονομολόγος της PGIM Fixed Income.
«Η Fed μπορεί να μετριάσει κάποιες από τις αρνητικές επιπτώσεις, αλλά δεν είμαι σίγουρος ότι η Fed μπορεί να κινηθεί αρκετά γρήγορα ή αρκετά σημαντικά ώστε να αντισταθμίσει τις συνέπειες αυτού του εμπορικού πολέμου.
Πιστεύω ότι τελικά η λύση πρέπει να προκύψει από το τραπέζι των διαπραγματεύσεων» δήλωσε ο ίδιος και συμπλήρωσε «η Fed θα κάνει ό,τι μπορεί δεδομένης της κατάστασης της οικονομίας, αλλά θα χρειαστεί δραματική χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής ώστε να αντισταθμιστούν πλήρως οι συνέπειες».
Από την πλευρά του, ο Robin Brooks, επικεφαλής οικονομολόγος στο IIF, επεσήμανε «υπάρχουν κάποια ανησυχητικά σημάδια…
Ανησυχούμε για τις αναδυόμενες αγορές.
Όλοι αυτοί οι κίνδυνοι σχετικά με τη γεωπολιτική, τους δασμούς, τις κυρώσεις και το εμπόριο πιθανότατα θα ζημιώσουν τις αναδυόμενες αγορές και μια dovish Fed δεν είναι αρκετή για να αντισταθμίσει αυτούς τις συνέπειες».
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης