Τελευταία Νέα
Διεθνή

Θετικό κλίμα στις αγορές της Ασίας λόγω ΗΠΑ - Στο +0,53% και τις 20.884,71 μονάδες ο Nikkei

tags :
Θετικό κλίμα στις αγορές της Ασίας λόγω ΗΠΑ - Στο +0,53% και τις 20.884,71 μονάδες ο Nikkei
Οι αγορές στην Κίνα παρέμειναν κλειστές λόγω αργίας
Με κέρδη έκλεισαν σήμερα οι αγορές της Ασίας, μετά τα μεικτά πρόσημα που εμφάνισαν κατά τις προηγούμενες ημέρες, εν μέσω προσδοκιών στις τάξεις των επενδυτών ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες και το Μεξικό θα προχωρήσουν σε μία εμπορική συμφωνία πριν τεθούν σε ισχύ οι δασμοί της Ουάσιγκτον.
Ειδικότερα, ο δείκτης Nikkei στην Ιαπωνία κατέγραψε άνοδο της τάξεως του +0,53% στις 20.884,71 μονάδες, με τις μετοχές των Yahoo Japan και Japan Steel να ενισχύονται κατά +2,41% και +2,17% αντίστοιχα.
Παράλληλα, ο δείκτης S&P/ASX 200 στην Αυστραλία έκλεισε στο +0,95% και τις 6.443,90 μονάδες, καθώς οι μετοχές των BHP και Beach Energy ενισχύθηκαν κατά +2,13% και +4,76% αντίστοιχα, ενώ ο δείκτης Dow Jones New Zealand διαμορφώθηκε στο +0,78% και τις 297,33 μονάδες.
Στη Νότια Κορέα, ο δείκτης Kopsi κατέγραψε άνοδο της τάξεως του +0,16% στις 2.072,33 μονάδες, με τις μετοχές των LG Electronics και SK Hynix να ενισχύονται κατά +0,90% και +0,46% αντίστοιχα, ενώ ο δείκτης STI στη Σιγκαπούρη ενισχύεται κατά +0,43% στις 3.159,74 μονάδες.
Σημειώνεται ότι οι αγορές στην ηπειρωτική Κίνα, το Χονγκ Κονγκ και την Ταϊβάν παρέμειναν σήμερα κλειστές λόγω αργίας.
Οι αναφορές του Bloomberg ότι η Ουάσιγκτον εξετάζει καθυστέρηση των δασμών στις εισαγωγές προϊόντων από το Μεξικό βοήθησαν στην άνοδο της Wall Street κατά την προηγούμενη συνεδρίαση, γεγονός που έδωσε επίσης ώθηση και στις αγορές της Ασίας.
Επιπλέον, ο Αμερικανός πρόεδρος Donald Trump δήλωσε ότι θα αποφασίσει για την αύξηση των δασμών κατά της Κίνας μετά τη συνάντηση που θα έχει μέσα στις επόμενες μέρες με τον Κινέζο ομόλογό του Xi Jinping στην Ιαπωνία, στα πλαίσια της συνόδου κορυφής των G-20.
Οι εμπορικές διαμάχες των ΗΠΑ με το Μεξικό και την Κίνα έχουν θέσει σε κίνδυνο την πορεία της οικονομικής ανάπτυξης τόσο στην Ουάσιγκτον όσο και στον υπόλοιπο κόσμο, στρέφοντας τους επενδυτές προς ασφαλή καταφύγια όπως είναι ο χρυσός.
Στο επίκεντρο αναμένεται να βρεθούν σήμερα και τα στοιχεία για τις θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ, τα οποία θα δημοσιευθούν αργότερα εντός της ημέρας και θα προσφέρουν περαιτέρω ενδείξεις για την πορεία της αμερικανικής οικονομιας.
Άνοδο καταγράφει σήμερα το πετρέλαιο, διευρύνοντας τα κέρδη της προηγούμενης συνεδρίασης, εν μέσω αναφορών ότι η Ουάσιγκτον θα καθυστερήσει την επιβολή δασμών στις εισαγωγές προϊόντων από το Μεξικό, η οποία ήταν προγραμματισμένη για την ερχόμενη εβδομάδα.
Ειδικότερα, το προθεσμιακό συμβόλαιο Αυγούστου 2019 για το Brent ενισχύεται κατά +1,23% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 62,43 δολ. ανά βαρέλι, ενώ κατά την προηγούμενη συνεδρίαση είχε σημειώσει άνοδο της τάξεως του +1,7%.
Παράλληλα, το προθεσμιακό συμβόλαιο Ιουλίου 2019 για το αμερικανικό αργό καταγράφει άνοδο της τάξεως του +1,22% στα 53,23 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που τα κέρδη της Πέμπτης διαμορφώθηκαν στο +1,8%.
Σημειώνεται ότι την περασμένη Τετάρτη (5/6) το Brent και το αμερικανικό αργό διαμορφώθηκαν στα 59,45 δολ. και 50,60 δολ. ανά βαρέλι αντίστοιχα, γεγονός που αποτελεί το χαμηλότερο επίπεδο από τον περασμένο Ιανουάριο.
Ωστόσο, οι αναφορές του Bloomberg ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες ενδέχεται να καθυσερήσουν την επιβολή δασμών στα προϊόντα του Μεξικού οδήγησαν σε σταδιακή ανάκαμψη των τιμών, αποκλιμακώνοντας εν μέρει τις εντάσεις των τελευταίων ημερών ανάμεσα στις δύο χώρες.
Επιπλέον, οι περικοπές στην παραγωγή του ΟΠΕΚ και της Ρωσίας παρέχουν επίσης στήριξη στις τιμές του πετρελαίου, καθώς οι επενδυτές αναμένουν στα τέλη του μήνα τη συνεδρίαση των χωρών στη Βιέννη, κατά την οποία θα αποφασιστεί εάν θα συνεχιστούν οι περικοπές.
Στον αντίποδα, η αυξημένη παραγωγή των ΗΠΑ διατηρεί το πετρέλαιο περιορισμένο σε συγκεκριμένα επίπεδα, καθώς η παραγωγή της Ουάσιγκτον διαμορφώθηκε στα 12,4 εκατ. βαρέλια ημερησίως την περασμένη εβδομάδα, καταγράφοντας ετήσια άνοδο της τάξεως των 1,63 εκατ. βαρελιών ημερησίως.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης