Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισπανία: Ενώπιον της δικαιοσύνης η Shakira, για φοροδιαφυγή 14,5 εκατ. ευρώ

Ισπανία: Ενώπιον της δικαιοσύνης η Shakira, για φοροδιαφυγή 14,5 εκατ. ευρώ
Ενώπιον της ισπανικής δικαιοσύνης η Shakira
Για φοροδιαφυγή ύψους 14,5 εκατ. ευρώ κατηγορείται από τις ισπανικές αρχές η διάσημα τραγουδίστρια Shakira, η οποία εμφανίστηκε σήμερα (6/6) ενώπιον του δικαστηρίου στη Βαρκελώνη.
Η αστέρας της μουσικής αρνήθηκε τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει περί φοροδιαφυγής στην Ισπανία, όπως αναφέρει η εταιρεία δημόσιων σχέσεων που την εκπροσωπεί.
Εκείνη την περίοδο φέρεται να διέμενε επί το πλείστον στην ιβηρική χώρα, λόγω της σχέσης της με ποδοσφαιριστή της Μπαρτσελόνα.
Οι εισαγγελείς έχουν καταγγείλει πως οι λογιστές της Shakira δημιούργησαν «ένα δίκτυο εταιρειών» ώστε να αποκρύψουν τα εισοδήματά της από την Εφορία.
Η καλλιτέχνιδα αντιτείνει πως είναι κάτοικος εξωτερικού.
«Η Shakira πάντοτε ήταν συνεπής στις φορολογικές υποχρεώσεις της, σε κάθε χώρα που έχει εργαστεί, περιλαμβανομένης της περιόδου μεταξύ 2011 και 2014», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η εταιρεία δημόσιων σχέσεων που εκπροσωπεί την τραγουδίστρια και τραγουδοποιό.
Προσθέτει πως η Shakira εξόφλησε τις υποχρεώσεις της προς την ισπανική εφορία όταν ενημερώθηκε για το ύψος του φόρου.
Σύμφωνα με την εφημερίδα El Pais, η καλλιτέχνιδα κατάφερε να μπει στο δικαστήριο αποφεύγοντας τους φωτογράφους, ενοικιάζοντας πάρκινγκ που πρόσκειται στο δικαστικό μέγαρο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης