Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ανέκαμψε το πετρέλαιο παρά την αύξηση στα αποθέματα ΗΠΑ - Στο +1,88% και τα 61,77 δολ. ανά βαρέλι το Brent

Ανέκαμψε το πετρέλαιο παρά την αύξηση στα αποθέματα ΗΠΑ - Στο +1,88% και τα 61,77 δολ. ανά βαρέλι το Brent
Το αμερικανικό αργό είχε άνοδο +1,97%
Ισχυρή άνοδο σημείωσε σήμερα Πέμπτη (6/6) το πετρέλαιο, μετά την πτώση των προηγούμενων ημερών, παρά το γεγονός ότι τα αποθέματα αμερικανικού αργού αυξήθηκαν την περασμένη εβδομάδα.
Ειδικότερα, το προθεσμιακό συμβόλαιο Αυγούσου 2019 για το Brent ενισχύθηκε κατά +1,88% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 61,77 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το προθεσμιακό συμβόλαιο Ιουλίου 2019 για το αμερικανικό αργό είχε άνοδο της τάξεως του +1,97% στα 52,70 δολ. ανά βαρέλι.

Σημειώνεται ότι χθες (5/6) τόσο το Brent όσο και το αμερικανικό αργό υποχώρησαν στα χαμηλότερα επίπεδα από τον περασμένο Ιανουάριο, μετά τη νέα άνοδο που σημειώθηκε στα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ.

Όπως αναφέρουν τα στοιχεία της Υπηρεσίας Πληροφοριών Ενέργειας στις ΗΠΑ, τα αποθέματα αργού στη χώρα για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 31 Μαΐου 2019 αυξήθηκαν κατά 6,77 εκατ. βαρέλια, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν πτώση κατά 850 χιλ. βαρέλια.
Παράλληλα, η παραγωγή πετρελαίου των ΗΠΑ για το ίδιο διάστημα αυξήθηκε στα 124,4 εκατ. βαρέλια ημερησίως, γεγονός που αποτελεί νέο ιστορικό υψηλό.
Ωστόσο, παρά την άνοδο που καταγράφεται σήμερα, οι αναλυτές εκτιμούν ότι δε θα υπάρξει σημαντική βελτίωση στις τιμές κατά τις επόμενες ημέρες εάν δεν υπάρξει κάποιο αξιοσημείωτο γεγονός, όπως μία συμφωνία στο εμπόριο.
Αργότερα εντός του μήνα, οι χώρες που συμμετέχουν στη συμφωνία του ΟΠΕΚ αναμένεται να συναντηθούν στη Βιέννη προκειμένου να αποφασίσουν εάν θα προχωρήσουν σε περαιτέρω περικοπές της παραγωγής τους κατά το δεύτερο εξάμηνο του έτους.
Από την άλλη πλευρά, η ζήτηση πετρελαίου δέχεται επίσης πιέσεις από την επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομίας και τις εμπορικές εντάσεις, με την επενδυτική τράπεζα Morgan Stanley να αναμένει «το χαμηλότερο ρυθμό ανάπτυξη από την παγκόσμια οικονομική κρίση του 2008/2009».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης