Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε υψηλό άνω των 3 μηνών ο χρυσός - Κέρδη 0,4% στα 1.333,60 δολ. ανά ουγγιά

tags :
Σε υψηλό άνω των 3 μηνών ο χρυσός - Κέρδη 0,4% στα 1.333,60 δολ. ανά ουγγιά
Η τιμή του χρυσού παραδόσεως Ιουνίου έκλεισε με κέρδη 4,9 δολ. ή 0,4%, στα 1.333,60 δολ. ανά ουγγιά 
Με νέα κέρδη, για έκτη συνεχόμενη ημέρα, έκλεισε σήμερα (5/6/2019) ο χρυσός, εν μέσω των αυξημένων προσδοκιών για μείωση των επιτοκίων από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed).
Χθες, ο πρόεδρος της Fed, Jerome Powell, έδωσε «σήμα» για αύξηση των επιτοκίων.
Στο ίδιο μήκος κύματος, η Lael Brainard, αξιωματούχος της Fed, δήλωσε πως η κεντρική τράπεζα είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει τις αρνητικές επιπτώσεις των εμπορικών διαπραγματεύσεων, στέλνοντας ένα ακόμη «σήμα» ότι η Fed είναι ανοιχτή σε μειώσεις των επιτοκίων.
«Η εμπορική πολιτική αποτελεί σίγουρα έναν καθοδικό κίνδυνο για την οικονομία και η δουλειά μας είναι να διατηρήσουμε την οικονομία σε ρυθμούς επέκτασης και θα πρέπει να δούμε τι σημαίνει αυτό για την πολιτική», δήλωσε η Brainard.
Ο πρόεδρος της Fed του Ντάλας, Robert Kaplan, προσπάθησε, ωστόσο, να ρίξει σήμερα τους τόνους, επισημαίνοντας ότι είναι πολύ νωρίς για να συζητηθεί οποιαδήποτε μείωση των επιτοκίων, αν και παραδέχτηκε ότι οι καθοδικοί κίνδυνοι έχουν αυξηθεί.
Η τιμή του χρυσού παραδόσεως Ιουνίου έκλεισε σήμερα με κέρδη 4,9 δολ. ή 0,4%, στα 1.333,60 δολ. ανά ουγγιά -το υψηλότερο επίπεδο από τις 20 Φεβρουαρίου 2019.
Την ίδια ώρα, τα απογοητευτικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα για την απασχόληση στις ΗΠΑ συνέβαλαν στην περαιτέρω αύξηση των προσδοκιών για μια μείωση των επιτοκίων από τη Fed.
Η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας στον ιδιωτικό τομέα των ΗΠΑ επιβραδύνθηκε τον Μάιο του 2019 σε χαμηλό εννέα ετών, σε μια ένδειξη ότι οι προσλήψεις ενδεχομένως να κατεβάζουν ταχύτητα.
Ειδικότερα, στοιχεία των ADP/Moody's Analytics έδειξαν ότι ο ιδιωτικός τομέας των ΗΠΑ πρόσθεσε 27.000 νέες θέσεις εργασίας τον Μάιο του 2019, πολύ λιγότερες από τις 180.000 που προέβλεπαν οι οικονομολόγοι.
Σημειώνεται ότι η αύξηση του Μαΐου ήταν η μικρότερη από τον Μάρτιο του 2010.
Τα «βλέμματα» των επενδυτών στρέφονται τώρα στην αυριανή συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), υπό την πίεση του χαμηλού πληθωρισμού στην Ευρωζώνη.


www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης