Τελευταία Νέα
Διεθνή

Eurostat: Ενισχύθηκαν κατά +2,6% οι τιμές παραγωγού στην Ευρωζώνη για τον Απρίλιο του 2019

Eurostat: Ενισχύθηκαν κατά +2,6% οι τιμές παραγωγού στην Ευρωζώνη για τον Απρίλιο του 2019
Σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, ο δείκτης τιμών παραγωγού κατέγραψε πτώση της τάξεως του -0,3%
Επιβράδυνση σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα κατέγραψαν οι τιμές παραγωγού στην Ευρωζώνη τον Απρίλιο του 2019, σύμφωνα με τα σημερινά (5/6) στοιχεία της Eurostat, α οποία αποδείχθηκαν οριακά κατώτερα σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Ειδικότερα, ο δείκτης τιμών παραγωγού υποχώρησε κατά -0,3% σε μηνιαία βάση, έναντι οριακής πτώσης -0,1% τον Μάρτιο του 2019, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν άνοδο του ΔΤΠ κατά +0,2%.
Παράλληλα, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, οι τιμές παραγωγού ενισχύθηκαν κατά +2,6% έναντι ετήσιας ανόδου +2,9% τον προηγούμενο μήνα και έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών επίσης στο +3,1%.
Όσον αφορά το σύνολο των 28 χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο δείκτης τιμών παραγωγού παρέμεινε αμετάβλητος σε μηνιαία βάση, την ίδια στιγμή που η ετήσια άνοδος διαμορφώθηκε στο +2,9.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, η μεγαλύτερη ετήσια άνοδος στην Ευρωπαϊκή Ένωση σημειώθηκε στον τομέα της ενέργειας, όπου οι τιμές αυξήθηκαν κατά +7%, ενώ η αντίστοιχη άνοδος για τον τομέα ενδιάμεσων αγαθών, διαρκών καταναλωτικών αγαθών και κεφαλαιουχικών αγαθών διαμορφώθηκε στο +1,6%.
Η αντίστοιχη άνοδος για τον τομέα των μη διαρκών καταναλωτικών αγαθαών διαμορφώθηκε στο +1%, ενώ εάν εξαιρεθούν οι τιμές της ενέργειας, ο δείκτης τιμών παραγωγού για την Ευρωπαϊκή Ένωση αυξήθηκε κατά +1,3% σε ετήσια βάση.
Μεταξύ των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η μεγαλύτερη ετήσια άνοδος καταγράφηκε στη Ρουμανία (+6,7%), την Ουγγαρία (+6,5%) και τη Λετονία (+5,6%), ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι δεν καταγράφηκε πτώση σε κάποια χώρα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης