Τελευταία Νέα
Διεθνή

Xi Jinping: Ανησυχητική η ένταση στη Μέση Ανατολή λόγω της πίεσης των ΗΠΑ στο Ιράν

tags :
Xi Jinping: Ανησυχητική η ένταση στη Μέση Ανατολή λόγω της πίεσης των ΗΠΑ στο Ιράν
Όλα τα μέρη να επιδείξουν αυτοσυγκράτησης υποστήριξε ο πρόεδρος της Κίνας
Ιδιαίτερα ανησυχητική χαρακτήρισε την ένταση στη Μέση Ανατολή λόγω της πίεσης που ασκούν οι  ΗΠΑ στο Ιράν ο πρόεδρος της Κίνας, Xi Jinping.
Σε συνέντευξη του σε ρώσικα ΜΜΕ ενόψει της επίσκεψης του στη Ρωσία, ο πρόεδρος της Κίνας κάλεσε όλα τα μέρη να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση.
Συγκεκριμένα, ο Jinping τόνισε ότι λόγω της «ακραίας πίεσης» που ασκείται από την αμερικανική κυβέρνηση στο Ιράν και των μονομερών κυρώσεων, η ένταση δεν σταματά να ανεβαίνει στη Μέση Ανατολή.
«Η εξέλιξη της κατάστασης είναι ανησυχητική» είπε ο Xi Jinping, τονίζοντας ότι η συμφωνία με το Ιράν πρέπει να εφαρμοστεί πλήρως και να τηρηθεί διότι έχει κρίσιμη σημασία για την ειρήνη και τη σταθερότητα στη Μέση Ανατολή και για τη μη διάδοση των πυρηνικών όπλων.
«Οι απόψεις και οι θέσεις της Κίνας και της Ρωσίας για το ζήτημα του προγράμματος πυρηνικής ενέργειας του Ιράν είναι ευθυγραμμισμένες σε υψηλό βαθμό.
Πεκίνο και Μόσχα ελπίζουν ότι όλα τα μέρη θα παραμείνουν ψύχραιμα, θα επιδείξουν αυτοσυγκράτηση, θα εντείνουν τον διάλογο και τις διαβουλεύσεις και θα χαμηλώσουν τη θερμοκρασία της τρέχουσας τεταμένης κατάστασης» τόνισε ο πρόεδρος της Κίνας.
Σημειώνεται ότι η ένταση μεταξύ των ΗΠΑ και του Ιράν κλιμακώθηκε περαιτέρω τον περασμένο μήνα, έναν χρόνο πλέον μετά την αποχώρηση των ΗΠΑ από τη διεθνή συμφωνία του 2015 για το πρόγραμμα πυρηνικής ενέργειας της Ισλαμικής Δημοκρατίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης