Τελευταία Νέα
Πολιτική

Στη ΝΔ «βλέπουν» αυτοδυναμία με 156 έδρες, διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ 12 μονάδες και πιθανή συνεργασία με 2-3 βουλευτές του ΚΙΝΑΛ

Στη ΝΔ «βλέπουν» αυτοδυναμία με 156 έδρες, διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ 12 μονάδες και πιθανή συνεργασία με 2-3 βουλευτές του ΚΙΝΑΛ
Οι εταιρίες δημοσκοπήσεων, που θα ξεκινήσουν προσεχώς τις δημοσκοπήσεις κινούνται εν μέσω προβληματισμού καθώς ενώ η πρωτιά της ΝΔ είναι δεδομένη… το μείζον ζήτημα της αυτοδυναμίας είναι ακόμη ρευστό.
Μπορεί ο κίνδυνος για οριακή αυτοδυναμία μεταξύ 151 με 153 έδρες της κυβέρνησης ΝΔ να μην είναι αμελητέος αλλά από το περιβάλλον του Κυριάκου Μητσοτάκη αντιμετωπίζουν πιο ψύχραιμα τις πολιτικές εξελίξεις.
Πηγή που μίλησε στο bankingnews αναφέρει ότι «μπορεί για λόγους στρατηγικής να μην το προβάλλουν αλλά στην ΝΔ πιστεύουν ότι
-Η ΝΔ θα κερδίσει με 12 μονάδες τον ΣΥΡΙΖΑ με ποσοστό 36% με 37% έναντι 24% με 25% τον ΣΥΡΙΖΑ.
-Η βουλή δεν θα είναι 7κομματική αλλά 6κομματική οπότε βλέπουν να αγγίζουν τους 156 βουλευτές.
-Θεωρούν δύσκολη την συνεργασία με το ΚΙΝΑΛ αλλά μόνο το Κίνημα Αλλαγής βρίσκεται στον πολιτικό ορίζοντα.
Πιθανό σενάριο είναι 2-3 βουλευτές του ΚΙΝΑΛ να συνεργαστούν – εάν χρειαστεί – με την κυβέρνηση της ΝΔ, οπότε θεωρητικά η κυβέρνηση θα μπορούσε να έχει την υποστήριξη 158 με 159 βουλευτών.
-Θεωρούν επίσης ότι θα ήταν ιδανικό σενάριο η συνεργασία ΝΔ με ΚΙΝΑΛ ώστε να αλλάξουν τον εκλογικό νόμο».
Στον ΣΥΡΙΖΑ έχουν διαφορετική προσέγγιση πιστεύουν ότι οι διαφορές θα παραμείνουν όπως αποτυπώθηκαν στις ευρωεκλογές μεταξύ 9 και 10 μονάδων με τον ΣΥΡΙΖΑ στο 25% και την ΝΔ στο 35%.
Δεν αποκλείουν 7κομματική βουλή όπερ σημαίνει ότι περιορίζεται η αυτοδυναμία της ΝΔ.
Την ίδια στιγμή βλέπουν το ΚΙΝΑΛ να χάνει μια μονάδα και να ανακάμπτει η Χρυσή Αυγή κατά μία μονάδα.
Πάντως οι εταιρίες δημοσκοπήσεων, που θα ξεκινήσουν προσεχώς τις δημοσκοπήσεις κινούνται εν μέσω προβληματισμού καθώς ενώ η πρωτιά της ΝΔ είναι δεδομένη… το μείζον ζήτημα της αυτοδυναμίας είναι ακόμη ρευστό.
Προβλέπουν οι δημοσκόποι ότι θα υπάρχουν μετρήσεις που θα δίνουν καθαρή αυτοδυναμία, μετρήσεις με οριακή αυτοδυναμία και μετρήσεις που οριακά δεν θα επιτυγχάνεται αυτοδυναμία και αυτό το σκηνικό θα θολώσει ακόμη περισσότερο το πολιτικό τοπίο.

Οι πολιτικές εξελίξεις

-Ο Τσίπρας μεταβαίνει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στις 10 Ιουνίου ζητώντας πρόωρες εκλογές.
-Οι εθνικές εκλογές στην Ελλάδα θα διεξαχθούν στις 7 Ιουλίου 2019.
-Η στρατηγική της ΝΔ είναι να εμφανιστεί ως η ήρεμη δύναμη, να μην γίνουν πολιτικά λάθη κατά την προεκλογική περίοδο.
Ο στόχος είναι η αυτοδυναμία 156 βουλευτών.
-Τα μικρότερα κόμματα ετοιμάζουν μεγάλης κλίμακας κινητοποίηση ειδικά η Χρυσή Αυγή που στοχεύει να ανακτήσει μια μονάδα από αυτή που έχασε από το 4,88% να φθάσει στο 5,8%.
-Ο ΣΥΡΙΖΑ θα επιδιώξει να πολώσει το κλίμα ώστε να οδηγήσει στο πολιτικό λάθος την ΝΔ και να μετριάσει την πιθανότητα καθαρής αυτοδυναμίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης