Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πέμπτη ημέρα ανόδου για τον χρυσό - Στο +0,1% και τα 1.328,70 δολ. ανά ουγγιά

tags :
Πέμπτη ημέρα ανόδου για τον χρυσό - Στο +0,1% και τα 1.328,70 δολ. ανά ουγγιά
Η τιμή του χρυσού παραδόσεως Ιουνίου έκλεισε με κέρδη 80 σεντς ή 0,1%, στα 1.328,70 δολ. ανά ουγγιά
Με νέα κέρδη, για πέμπτη συνεχόμενη ημέρα, έκλεισε σήμερα (4/6/2019) ο χρυσός, καταγράφοντας το μεγαλύτερο κερδοφόρο σερί σε διάστημα μεγαλύτερο των τεσσάρων μηνών.
Οι αυξημένες προσδοκίες για μείωση των επιτοκίων από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed) συνέχισαν να προσφέρουν στήριξη στο πολύτιμο μέταλλο, παρά το γεγονός ότι ισχυρά κέρδη καταγράφουν και πιο ριψοκίνδυνα assets, όπως οι μετοχές.
Ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed), Jerome Powell, άφησε σήμερα να εννοηθεί ότι, εάν χρειαστεί, η κεντρική τράπεζα παραμένει ανοιχτή σε μειώσεις των επιτοκίων, τονίζοντας πως τα μη συμβατικά εργαλεία της Fed είναι πλέον συμβατικά και πως πιθανότατα θα χρειαστούν με κάποια μορφή στο μέλλον.
Χθες (3/6), ο πρόεδρος της Fed του Σαιντ Λούις, James Bullard, δήλωσε ότι τα επιτόκια ενδέχεται να μειωθούν σύντομα, εξαιτίας του χαμηλού πληθωρισμού και του κινδύνου που θέτουν οι εμπορικές εντάσεις στην αμερικανική οικονομία.
Ωστόσο, ο πρόεδρος της Fed του Σικάγου, Charles Evans, δήλωσε σήμερα πως η τρέχουσα στάση της νομισματικής πολιτικής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ είναι η κατάλληλη, αν και παραδέχτηκε υπογράμμισε ότι υπάρχει μεγαλύτερη αβεβαιότητα σχετικά με τις προοπτικές για την οικονομία.
Ερωτηθείς για το γεγονός ότι οι επενδυτές τώρα προεξοφλούν δύο περικοπές επιτοκίων εντός του 2019, ο Evans δήλωσε ότι μάλλον «η αγορά βλέπει κάτι που εκείνος δεν έχει δει ακόμα στα εθνικά στοιχεία».
Το εργαλείο FedWatch του CME τοποθετεί στο 90% την πιθανότητα μιας αύξησης των επιτοκίων τον Σεπτέμβριο, ενώ η πιθανότητα για μια δεύτερη μείωση τον Δεκέμβριο ξεπερνά επίσης το 80%.
Η τιμή του χρυσού παραδόσεως Ιουνίου έκλεισε σήμερα με κέρδη 80 σεντς ή 0,1%, στα 1.328,70 δολ. ανά ουγγιά -το υψηλότερο επίπεδο από τις 25 Φεβρουαρίου 2019 και το μεγαλύτερο σερί κερδών από την 5ήμερη άνοδο που τερματίστηκε στις 31 Ιανουαρίου.
Την ίδια ώρα, ο δείκτης δολαρίου -που παρακολουθεί το αμερικανικό νόμισμα έναντι ενός καλαθιού έξι σημαντικών νομισμάτων- ενισχυόταν οριακά στις 97,2 μονάδες.
Ο χρυσός έχει ενισχυθεί αρκετά τις τελευταίες ημέρες, λόγω και των αυξημένων εμπορικών εντάσεων.
Οι εμπορικές τριβές ανάμεσα στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Κίνα έχουν προκαλέσει ανησυχίες στις τάξεις των επενδυτών αναφορικά με το ενδεχόμενο συμφωνίας μεταξύ των δύο μεγαλύτερων οικονομιών παγκοσμίως.
Από την άλλη πλευρά, τα σχέδια του Αμερικανού προέδρου, Donald Trump, για επιβολή δασμών στις εισαγωγές προϊόντων από το Μεξικό βρέθηκαν επίσης στο επίκεντρο, με ορισμένους αναλυτές να εκτιμούν ότι μία αύξηση των δασμών θα μπορούσε να οδηγήσει σε παγκόσμια ύφεση.
«Αδιαμφισβήτητα, οι εμπορικές ανησυχίες θα συνεχίσουν να κυριαρχούν στην ημερήσια διάταξη», ανέφερε χαρακτηριστικά ο αναλυτής του FOREX.com, Fawad Razaqzada.
Σημειώνεται ότι ο χρυσός έχει την τάση να λειτουργεί ως «ασφαλές επενδυτικό καταφύγιο» κατά τις περιόδους που υπάρχει πολιτική και οικονομική αστάθεια.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης