Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μεξικό - ΗΠΑ: Ανοιχτός σε μια συνάντηση με τον Trump ο Μεξικανός πρόεδρος

Μεξικό - ΗΠΑ: Ανοιχτός σε μια συνάντηση με τον Trump ο Μεξικανός πρόεδρος
Εάν χρειαζόταν, θα συνομιλούσε με τον Donald Trump, διαβεβαίωσε ο πρόεδρος του Μεξικού, Andrés Manuel López Obrador
Τη διαβεβαίωση ότι, «αν χρειαζόταν», θα συνομιλούσε με τον Αμερικανό ομόλογό του, Donald Trump, μετά την απειλή του τελευταίου να επιβάλει δασμούς στα εισαγόμενα μεξικανικά προϊόντα, έδωσε σήμερα (4/6/2019) ο πρόεδρος του Μεξικού, Andrés Manuel López Obrador.
«Αν χρειαστεί, θα το κάνουμε», απάντησε ο López Obrador όταν ρωτήθηκε από έναν δημοσιογράφο αν θα συναντηθεί με τον Trump για να εξευρεθεί μια λύση ώστε να αποφευχθεί η επιβολή αυτών των δασμών που πρόκειται να τεθούν σε ισχύ την επόμενη Δευτέρα.
Σήμερα, ο υφυπουργός Εξωτερικών του Μεξικού, Jesus Seade, συναντήθηκε με τον ειδικό εκπρόσωπο των ΗΠΑ για θέματα εμπορίου, Robert Lighthizer, και τον επικεφαλής του Εμπορικού Επιμελητηρίου, Tom Donohue, για να συζητήσουν το θέμα των δασμών και το μεταναστευτικό.
Αύριο, ο υπουργός Εξωτερικών του Μεξικού, Marcelo Ebrard, πρόκειται να συναντηθεί στην Ουάσινγκτον με τον επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας, Mike Pompeo.
Το Μεξικό επιμένει ότι είναι δυνατόν να επιτευχθεί μια συμφωνία.
«Πιστεύω ότι έχουμε 80%» πιθανότητες να βρεθεί μια λύση, δήλωσε ο Ebrard σήμερα σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.
Ο Trump έχει ανακοινώσει ότι από τις 10 Ιουνίου θα επιβληθούν δασμοί, ύψους 5%, σε όλα τα μεξικανικά είδη.
Οι δασμοί αυτοί θα αυξάνονται κλιμακωτά για να φτάσουν στο 25% την 1η Οκτωβρίου.
Οι ΗΠΑ διατηρούν το δικαίωμα να άρουν τους δασμούς αυτούς εφόσον το Μεξικό λάβει μέτρα για να καταπολεμήσει την παράτυπη μετανάστευση.
Ο Μεξικανός πρόεδρος είπε ότι θέλει να διεξαχθούν οι ήδη προγραμματισμένες συνομιλίες μεταξύ των δύο κυβερνήσεων πριν οριστεί μια συνάντηση με τον Trump.
«Οι συνομιλίες πάνε καλά (...) Είμαι αισιόδοξος. Πιστεύω ότι η αυριανή συνάντηση (σ.σ. του Ebrard με τον Pompeo) θα είναι σημαντική και θα καταλήξουμε σε μια συμφωνία πριν τις 10 Ιουνίου.
Υπάρχουν ενδείξεις που υποδηλώνουν ότι είναι σημαντικό για τους Αμερικανούς να καταλήξουν σε μια συμφωνία», τόνισε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης