Γερουλάνος: Ζήτησα να μπω σε μη εκλόγιμη θέση στο Επικρατείας του ΚΙΝΑΛ

Γερουλάνος: Ζήτησα να μπω σε μη εκλόγιμη θέση στο Επικρατείας του ΚΙΝΑΛ
«Θα σεβαστώ την απόφαση που θα λάβει η ηγεσία του ΚΙΝΑΛ», τόνισε ο κ. Γερουλάνος
Αίτημα προς την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής, να μπει σε μη εκλόγιμη θέση στο ψηφοδέλτιο της Επικρατείας υπέβαλε ο Παύλος Γερουλάνος, τονίζοντας σε δήλωσή του ότι κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας για το δήμο Αθηναίων «δεσμεύτηκα ότι θα παραμείνω στο Δήμο, τιμώντας τους Αθηναίους και τις Αθηναίες που θα επιλέξουν να στηρίξουν με την ψήφο τους τον συνδυασμό μας».
Σύμφωνα με το στέλεχος του ΚΙΝΑΛ, η δέσμευσή του ισχύει στο ακέραιο, καθώς «πολιτικοί χωρίς αρχές και αξιοπιστία δεν προσφέρουν στην πολιτική ζωή του τόπου».
Αφήνοντας, δε, αιχμές για τις πρόσφατες εξελίξεις στο ΚΙΝΑΛ, ο κ. Γερουλάνος υπενθύμισε ότι ο πολιτικός του χώρος έχει βαθιά ριζωμένες αξίες στην ελληνική κοινωνία.
«Σε αυτό το πλαίσιο, έχω προσπαθήσει, με όσες δυνάμεις έχω, να πείσω ότι όσο ασχολούμαστε με πρόσωπα, καρέκλες και λογότυπα τόσο θα απομακρύνονται οι πολίτες από τον χώρο και τις ιδέες μας. Θα συνεχίσω να το κάνω», υπογραμμίζει.
«Ανεξάρτητα από την όποια απόφαση και εάν πάρει η ηγεσία του ΚΙΝΑΛ, την οποία θα σεβαστώ απόλυτα, δηλώνω παρών και σε αυτήν την πολιτική, ιδεολογική και εκλογική μάχη αλλά και στις μάχες που θα δοθούν μετά τις εκλογές», σημείωσε επίσης ο κ. Γερουλάνος, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για τις εξελίξεις στο Κίνημα Αλλαγής αλλά και για το ενδεχόμενο υποψηφιότητάς του.
Αναλυτικά, ο κ. Γερουλάνος ανέφερε: «Κατά την διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας για τον Δήμο Αθηναίων, δεσμεύτηκα ότι θα παραμείνω στον Δήμο, τιμώντας τους Αθηναίους και τις Αθηναίες που θα επιλέξουν να στηρίξουν με την ψήφο τους τον συνδυασμό μας, ΑΘΗΝΑ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ.
Η δέσμευσή μου ισχύει στο ακέραιο. Πολιτικοί χωρίς αρχές και αξιοπιστία δεν προσφέρουν στην πολιτική ζωή του τόπου.
Ταυτόχρονα, ο πολιτικός χώρος στον οποίο ανήκω, είναι και θα είναι πάντα ο χώρος της προόδου, του σοσιαλισμού και της δημοκρατίας, ο οποίος ταυτίστηκε τις τελευταίες δεκαετίες με την ίδρυση και εξέλιξη του Πανελληνίου Σοσιαλιστικού Κινήματος.
Ένας χώρος που έχει αξίες βαθιά ριζωμένες στην ελληνική κοινωνία και τεράστια ανάγκη από σύγχρονες θέσεις και προτάσεις που θα πάνε την κοινωνία μπροστά.
Σε αυτό το πλαίσιο, έχω προσπαθήσει, με όσες δυνάμεις έχω, να πείσω ότι όσο ασχολούμαστε με πρόσωπα, καρέκλες και λογότυπα τόσο θα απομακρύνονται οι πολίτες από τον χώρο και τις ιδέες μας.
Θα συνεχίσω να το κάνω.
Ο χώρος που υπηρετώ έχει ως κέντρο της πολιτικής του τον Άνθρωπο.
Και συνεπώς βασική μου πεποίθηση είναι ότι η πολιτική έχει αξία όταν την υπηρετείς για να παράξεις αποτέλεσμα για την κοινωνία και όχι όταν διεκδικείς να σε υπηρετεί για να παράξει αποτέλεσμα για σένα.
Βρισκόμαστε για μια ακόμη μία φορά μπροστά σε μια κρίσιμη καμπή.
Η πολιτική αποτυχία του Αλέξη Τσίπρα, τόσο στην κυβερνητική διαχείριση όσο και στις όποιες διαδικασίες ανασυγκρότησης του προοδευτικού χώρου επιχείρησε, δημιουργεί την ανάγκη και την υποχρέωση σε όλους εμάς, που πιστεύουμε στην πολιτική ως δύναμη δημιουργίας, να δηλώσουμε παρών σε αυτή τη μάχη για την ενίσχυση του χώρου μας.
Ζήτησα από την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής να μπω σε μη εκλόγιμη θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας, ώστε να δώσω σε όλη την Ελλάδα την πολιτική μάχη για τη νίκη των ιδεών μας και για ένα λυτρωτικό αποτέλεσμα για τους ανθρώπους που στηρίζουν τα όνειρά τους στις ιδέες του προοδευτικού χώρου.
Ανεξάρτητα από την όποια απόφαση και εάν πάρει η ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής, την οποία θα σεβαστώ απόλυτα, δηλώνω παρών και σε αυτήν την πολιτική, ιδεολογική και εκλογική μάχη αλλά και στις μάχες που θα δοθούν μετά τις εκλογές».

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS