Τελευταία Νέα
Πολιτική

Φωτίου: Ο κ. Μητσοτάκης υπόσχεται έναν Μεσαίωνα - Ξαφνικά θα βρεθούν ανασφάλιστες οι οικογένειες

Φωτίου: Ο κ. Μητσοτάκης υπόσχεται έναν Μεσαίωνα - Ξαφνικά θα βρεθούν ανασφάλιστες οι οικογένειες
Η κ. Φωτίου υποστήριξε ότι εάν εφαρμοστεί το πρόγραμμα της ΝΔ για το κοινωνικό κράτος, οι οικογένειες θα βρεθούν ουσιαστικά ανασφάλιστες
Σκληρή κριτική στο πρόγραμμα της ΝΔ για το κοινωνικό κράτος άσκησε ο αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου.
«Ο κ. Μητσοτάκης υπόσχεται ένα Μεσαίωνα», δήλωσε μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Πρακτορείο 104,9 FM»
«Εάν το κοινωνικό κράτος, όπως επαγγέλλεται ο κ. Μητσοτάκης, γίνει ιδιωτικό, χαθήκαμε όλοι μας -και τα μεσαία στρώματα- γιατί ξαφνικά θα βρεθούν ανασφάλιστες οι οικογένειες, εάν πάνε στην ιδιωτική ασφάλιση, ανασφάλιστοι οι πολίτες σε επίπεδο υγείας», είπε η κ. Φωτίου.
«Συγχρόνως», πρόσθεσε, «θα κοπεί η σύνταξη του πατέρα τους την άλλη μέρα, γιατί η νέα γενιά πληρώνει τις παλιές συντάξεις, δηλαδή εμείς πληρώνουμε τις συντάξεις των μπαμπάδων μας και αν αυτές πάνε και "μετακομίσουν" σε ιδιωτικά ταμεία, τότε αυτόματα χάνεται η επικουρική σύνταξη και αυτόματα μειώνονται οι συντάξεις».
«Θα δούμε λοιπόν τα νοσοκομεία να διοικούνται και από ιδιώτες;
Αυτό θέλουμε αντί να τα κάνουμε καλά;
Να καταργηθεί το πρωτοβάθμιο σύστημα υγείας, τα ΤΟΜΥ;
Όπως βρήκαμε εμείς 2,5 εκατ. ανασφάλιστους να μην έχουν κανένα αποκούμπι, αυτό θέλουμε ακριβώς;», διερωτήθηκε η κ. Φωτίου.
Σε ό,τι αφορά την αποτίμηση του αποτελέσματος των ευρωεκλογών και των αυτοδιοικητικών εκλογών από τον ΣΥΡΙΖΑ, η κ. Φωτίου παρατήρησε: «Είδαμε μια οριζόντια κριτική που μας κάνανε πάρα πολλές παραγωγικές δυνάμεις, οι νέοι άνθρωποι, οι μεγάλοι άνθρωποι [...]
Τα μεσαία στρώματα φτωχοποιήθηκαν ραγδαία από το 2009 μέχρι το 2015, δηλαδή ένας στους έξι από τα μεσαία στρώματα πήγαν στα φτωχά στρώματα κι όχι μόνο αυτό αυτό, αυτοί που μείνανε χάσανε 39% των εισοδημάτων τους, δηλαδή από εκεί που παίρνανε 24.000-34.000 τον χρόνο μία τετραμελής οικογένεια φτάσανε στο 14.000-24.000».
«Θα δείτε να ξεδιπλώνεται τις επόμενες μέρες ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα για την επόμενη τετραετία, που θα απευθύνεται στους νέους, στα μεσαία στρώματα, στις οικογένειες με παιδιά, θα αναφέρεται στους εργαζόμενους και θα τους προτείνει πράγματι ένα καλύτερο μέλλον, ορατό με νούμερα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης