Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΝΥΤ: Τα όσα είδε ο Ekrem Imamoglu τις 17 ημέρες που διετέλεσε δήμαρχος Κωνσταντινούπολης

ΝΥΤ: Τα όσα είδε ο Ekrem Imamoglu τις 17 ημέρες που διετέλεσε δήμαρχος Κωνσταντινούπολης
Τι είδε ο Ekrem Imamoglu τις 17 ημέρες που παρέμεινε στο δήμο της Κωνσταντινούπολης
Ο Ekrem Imamoglu, υποψήφιος του αντιπολιτευόμενου Ρεπουμπλικανικού Κόμματος για τη δημαρχία της Κωνσταντινούπολης, κατέχει το ρεκόρ της μικρότερης παραμονής -μόλις για 17 ημέρες- στο τιμόνι της πόλης, προτού ο πρόεδρος Recep Tayyip Erdogan διατάξει την επανάληψη των δημοτικών εκλογών για τις 23 Ιουνίου 2019, γράφει η εφημερίδα «The New York Times».
Ο κ. Imamoglu δηλώνει πως δεν ανησυχεί για το αποτέλεσμα των επαναληπτικών εκλογών, καθώς το γεγονός ότι επικράτησε στην πόλη-ναυαρχίδα της κυριαρχίας του Recep Tayyip Erdogan (του δήμου της οποίας το κόμμα του προέδρου κρατούσε επί 25 χρόνια) μία φορά, μπορεί κάλλιστα να επαναλάβει την επιτυχία του για μία δεύτερη.
Μάλιστα σε τούτον το δεύτερο γύρο της αναμέτρησης, ο κ. Imamoglu θα διαθέτει όπλα στη φαρέτρα του που δεν διέθετε προηγουμένως.
Και τούτο γιατί μέσα στις 17 ημέρες που μπόρεσε να μείνει στο γραφείο του δημάρχου, ο κ. Imamoglu ανακάλυψε στα έγγραφα της διοίκησης δεκάδες περιπτώσεις κακοδιοίκησης και διασπάθισης κρατικού χρήματος από την προηγούμενη διοίκηση του δήμου.
Δεκάδες αυτοκίνητα και εκατομμύρια δολάρια που διατέθηκαν για τις κατοικίες των δημοτικών λειτουργών.
Με βάση όσα ανακοίνωσε ο κ. Imamoglu, τα ταμεία του δήμου ήταν σαν ένα αστείρευτο πηγάδι πλούτου, απ’ όπου αντλούσαν διαρκώς οι πολιτικοί υπεύθυνοι του κυβερνώντων κόμματος για τα προσωπικά τους έξοδα, αδιαφορώντας για το έλλειμμα 26 δισ. τουρκικών λιρών (περίπου 4 δισ. ευρώ).
Αλλά δεν είναι μόνον αυτό.
Όπως υποστηρίζει ο κ. Imamoglu, το γραφείο του δημάρχου διαχειρίζεται το 40% του συνολικού προϋπολογισμού της πόλης, ενώ το υπόλοιπο 60% του προϋπολογισμού της Κωνσταντινούπολης το διαχειρίζονται 28 ιδιωτικές εταιρείες, τις οποίες κατέχουν, ή τις διαχειρίζονται άμεσα υποστηρικτές, ή σύμμαχοι του Τούρκου προέδρου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης