Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο Καναδάς βάζει «λουκέτο» στην πρεσβεία του στη Βενεζουέλα, προσωρινά

Ο Καναδάς βάζει «λουκέτο» στην πρεσβεία του στη Βενεζουέλα, προσωρινά
Ο Καναδάς κλείνει την πρεσβεία του στη Βενεζουέλα
Ο Καναδάς έκλεισε προσωρινά την πρεσβεία του στη Βενεζουέλα, καταγγέλλοντας ότι ο πρόεδρος Nicolas Maduro αρνείται να δώσει διαπιστεύσεις σε διπλωμάτες που επικρίνουν την κυβέρνησή του.
Ο Οτάβα διευκρίνισε επίσης ότι θα εξετάσει το καθεστώς των διπλωματικών αντιπροσωπειών της Βενεζουέλας στον Καναδά, σύμφωνα με ανακοίνωση που έδωσε χθες Κυριακή στη δημοσιότητα το υπουργείο Εξωτερικών.
Σύμφωνα με την Καναδή υπουργό Εξωτερικών Chrystia Freeland, «το καθεστώς έλαβε μέτρα για να περιορίσει την ικανότητα των ξένων πρεσβειών να λειτουργούν στη Βενεζουέλα, κυρίως όσων προτείνουν την αποκατάσταση της δημοκρατίας στη χώρα».
«Δυστυχώς στο τέλος του μήνα οι Καναδοί διπλωμάτες στη Βενεζουέλα δεν θα είναι σε θέση να λάβουν διπλωματικές διαπιστεύσεις από το καθεστώς Maduro και οι άδειες παραμονής τους λήγουν», εξήγησε.
«Κατά συνέπεια δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να αναστείλουμε προσωρινά και από τώρα τις δραστηριότητες της πρεσβείας του Καναδά στη Βενεζουέλα».
Ο Καναδάς είναι μέλος μαζί με περίπου 12 χώρες της Λατινικής Αμερικής της Ομάδας της Λίμας και «θα συνεχίσει να υπερασπίζεται τα δικαιώματα του λαού της Βενεζουέλας και την πλήρη αποκατάσταση της δημοκρατίας στη χώρα», τονίζεται στην ανακοίνωση.
Τον Ιανουάριο 2019, ο Καναδάς μαζί με τις ΗΠΑ και περίπου 50 άλλες χώρες αναγνώρισαν τον Jouan Guaido ως μεταβατικό πρόεδρο της Βενεζουέλας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης