Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συνεχίζεται η άνοδος για τον χρυσό εν μέσω ανησυχιών για το εμπόριο - Στο +0,82% και τα 1.321,85 δολ. ανά ουγγιά

tags :
Συνεχίζεται η άνοδος για τον χρυσό εν μέσω ανησυχιών για το εμπόριο - Στο +0,82% και τα 1.321,85 δολ. ανά ουγγιά
Οι εμπορικές εντάσεις των ΗΠΑ με την Κίνα και το Μεξικό στρέφουν τους επενδυτές προς το πολύτιμο μέταλλο
Περαιτέρω άνοδο καταγράφει σήμερα Δευτέρα (3/6) ο χρυσός, διευρύνοντας τα κέρδη της περασμένης εβδομάδας, καθώς οι εμπορικές εντάσεις των ΗΠΑ με την Κίνα και το Μεξικό στρέφουν τους επενδυτές προς το «ασφαλές καταφύγιο» του πολύτιμου μετάλλου.
Ειδικότερα, η τιμή συμβολαίου του χρυσού παραδόσεως Ιουλίου 2019 καταγράφει άνοδο της τάξεως του +0,82% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 1.321,85 δολ. ανά ουγγιά, ενώ το πολύτιμο μέταλλο ολοκλήρωσε την περασμένη εβδομάδα με κέρδη άνω του +1,5%.
Την περασμένη Παρασκευή (31/5) ο πρόεδρος των ΗΠΑ Donald Trump ανακοίνωσε ότι θα επιβάλλει δασμούς 5% σε όλες τις εισαγωγές προϊόντων από το Μεξικό, ξεκινώντας από τις 10 Ιουνίου, προχωρώντας σε σταδιακή αύξησή τους κατά το επόμενο διάστημα.
Η παραπάνω είδηση προκάλεσε άνοδο στις τιμές του χρυσού, ενώ ήρθε να προστεθεί στις τρέχουσες εμπορικές εντάσεις που επικρατούν ανάμεσα στην Ουάσιγκτον και το Πεκίνο.
Σημειώνεται ότι ο χρυσός αποτελεί παραδοσιακά ένα «ασφαλές επενδυτικό καταφύγιο» σε περιόδους πολιτικής και οικονομικής αβεβαιότητας, ωστόσο η πρόσφατη άνοδος οτυ αμερικανικού δολαρίου έχει περιορίσει τα κέρδη του πολύτιμου μετάλλου.
«Ο χρυσός επιτέλους άγγιξε τη ζώνη των 1.300 δολ. ακόμα και με το δολάριο να είναι ενισχυμένο, καθώς η παγκόσμια ανάπτυξη απειλείται από τους δασμούς», σχολίασε ο αναλυτής πολύτιμων μετάλλων της RBC Wealth Management, George Gero, για να προσθέσει ότι «οι δασμοί στα ανμταλλακτικά οχημάτων που προέρχονται από το Μεξικό αποτελούν έναυσμα για αυτήν την κίνηση».
Παράλληλα, ο ίδιος πρόσθεσε ότι «η Fed ενδέχεται να αναγκαστεί να εξετάσει βαθύτερα το ενδεχόμενο μείωσης των επιτοκίων αντί να εξετάσει αύξησ».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης