Τελευταία Νέα
Πολιτική

Χριστοδουλάκης: Ο Βενιζέλος ήθελε μέτωπο κατά του ΣΥΡΙΖΑ, η Γεννηματά συστράτευση κατά της δεξιάς

Χριστοδουλάκης: Ο Βενιζέλος ήθελε μέτωπο κατά του ΣΥΡΙΖΑ, η Γεννηματά συστράτευση κατά της δεξιάς
Ο κ.Βενιζέλος θα μπορούσε να συμμετέχει στην εκλογική μάχη από όποια θέση θέλει υποστήριξε ο γραμματέας του ΚΙΝΑΛ
Την θέση ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος ήθελε μέτωπο κατά του ΣΥΡΙΖΑ και η Φώφη Γεννηματά συστράτευση κατά της δεξιάς που εκπροσωπούν ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ διατύπωσε ο γραμματέας του Κινήματος Αλλαγής Μ. Χριστοδουλάκης, αναφερόμενος στην απόφαση αποχώρησης του κ.Βενιζέλου από το ΚΙΝΑΛ ύστερα από την απόφαση της κας.Γεννηματά να ορίσει ως επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΚΙΝΑΛ, τον Γ. Καμίνη.
Σε δηλώσεις του στο ραδιόφωνο του 24/7 ο κ.Χριστοδουλάκης υποστήριξε ότι ο κ.Καμίνης επιλέχθηκε για την θέση του επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας λόγω του πολιτικού του προφίλ και της απόφασης του ΚΙΝΑΛ να κάνει άνοιγμα στον προοδευτικό χώρο ενώ επανέλαβε πως προτάθηκε στον κ. Βενιζέλο οποιαδήποτε υποψηφιότητα, όπου ήθελε, εκτιμώντας ότι ο πρώην Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα εκλεγόταν οπουδήποτε.
«Στη μάχη αυτή δεν περισσεύει κανείς.
Ο κ.Βενιζέλος θα μπορούσε να συμμετέχει από όποια θέση θέλει.
Η εσωκομματική δημοκρατία επιβάλλει οι όποιες αντιρρήσεις να εκφράζονται στα όργανα» τόνισε ο κ.Χριστοδουλάκης, ο οποίος αναφέρθηκε και στις επόμενες κινήσεις του ΚΙΝΑΛ, ιδιαίτερα σε περίπτωση μη αυτοδυναμίας της ΝΔ.
«Το ΚΙΝΑΛ δεν είναι βολικό συμπλήρωμα κανενός αλλά θα τεθεί μια προοδευτική πολιτική ατζέντα βάσει της οποίας θα γίνει οποιαδήποτε συζήτηση, με προϋπόθεση βέβαια τα ποσοστά του ΚΙΝΑΛ να είναι μεγαλύτερα από αυτά των ευρωεκλογών» υποστήριξε ο κ.Χριστοδουλάκης, ο οποίος σχετικά με το ενδεχόμενο συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ-ΚΙΝΑΛ, έθεσε ως προϋπόθεση την ανατροπή των πολιτικών συσχετισμών και την αλλαγή ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ.
«Η κοινωνική βάση του ΚΙΝΑΛ μετατοπίστηκε στον ΣΥΡΙΖΑ αλλά τώρα απογοητευμένοι ψάχνουν να βρουν διέξοδο.
Με αυτή τη βάση είμαστε σε διάλογο» είπε ο κ.Χριστοδουλάκης, ο οποίος σχολιάζοντας το αποτέλεσμα των χθεσινών εκλογών, μίλησε για ήττα του ΣΥΡΙΖΑ λόγω της πολιτικής του πρακτικής που -όπως είπε- ήταν χορηγός της ΝΔ.
«Η πολιτική που άσκησε ο Τσίπρας ενίσχυσε τα δεξιά αντανακλαστικά.
Θα έπρεπε να του ανάβουν λαμπάδα στη ΝΔ” σημείωσε χαρακτηριστικά.
Μίλησε επίσης για άτσαλη προσπάθεια του» είπε ο κ.Χριστοδουλάκης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης