Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συνεχίστηκε η πτώση στο πετρέλαιο μετά τις απώλειες της περασμένης εβδομάδας - Στο -1,89% και τα 60,82 δολ. ανά βαρέλι το Brent

Συνεχίστηκε η πτώση στο πετρέλαιο μετά τις απώλειες της περασμένης εβδομάδας - Στο -1,89% και τα 60,82 δολ. ανά βαρέλι το Brent
Το αμερικανικό αργό είχε πτώση -1,27%
Περαιτέρω πτώση σημείωε σήμερα Δευτέρα (3/6) το πετρέλαιο, διευρύνοντας τις απώλειες της περασμένης εβδομάδας, εν μέσω των νέων εντάσεων ανάμεσα στις Ηνωμένες Πολιτείες και το Μεξικό.
Ειδικότερα, το προθεσμιακό συμβόλαιο Αυγούστου 2019 για το Brent υποχώρησε -1,89% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 60,82 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το προθεσμιακό συμβόλαιο Ιουλίου 2019 για το αμερικανικό αργό σημείωσε πτώση της τάξεως του -1,27% στα 52,82 δολ. ανά βαρέλι.

Την περασμένη Παρασκευή (31/5) οι τιμές του πετρελαίου κατέγραψαν απώλειες της τάξεως του -3%, μετά την ανακοίνωση του Αμερικανού προέδρου Donald Trump ότι θα επιβάλλει δασμούς 5% στις εισαγωγές προϊόντων από το Μεξικό, οι οποίοι μάλιστα θα αυξάνονται σταδιακά κατά τους επόμενους μήνες.

«Οι τιμές του πετρελαίου υποχώρησαν εν μέσω νέων εμπορικών ανησυχιών, καθώς ο Αμερικανός πρόεδρος Donald Trump τροφοδότητε τις παγκόσμιες εμπορικές εντάσεις απειλώντας να επιβάλει δασμούς στο Μεξικό, το οποίο αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους εμπορικούς εταίρους των ΗΠΑ και έναν σημαντικό προμηθευτή αργού πετρελαίου», αναφέρει σε σημείωμά του ο αναλυτής επενδύσεων της Rivkin Securities, Mithun Fernando.
Για το σύνολο του Μαΐου, οι απώλειες του αμερικανικού αργού διαμορφώθηκαν στο -16%, ενώ η αντίστοιχη πτώση για το Brent ανήλθε στο -11%, γεγονός που αποτελεί τη μεγαλύτερη μηνιαία πτώση του τελευταίου εξαμήνου.
Οι δασμοί στα προϊόντα από το Μεξικό, η μεγαλύτερη του αναμενομένου αύξηση στα αποθέματα αμερικανικού αργού και η κλιμάκωση του εμπορικού πολέμου ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Κίνα ήταν καταλυτικοί παράγοντες για την πτώση στις τιμές του πετρελαίου.
Σημειώνεται ότι αύριο Τρίτη (4/6) αναμένονται τα προκαταρκτικά στοιχεία του Αμερικανικού Ινστιτούτου Πετρελαίου τα οποία αφορούν τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ για την περασμένη εβδομάδα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης