Συρία: Τουλάχιστον 14 νεκροί από την έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου στο Χαλέπι

Συρία: Τουλάχιστον 14 νεκροί από την έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου στο Χαλέπι
Η έκρηξη τραυμάτισε άλλους 20 και πλέον ανθρώπους
Τουλάχιστον 14 άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν εξερράγη όχημα παγιδευμένο με εκρηκτικές ύλες χθες Κυριακή (2/6/2019) στην Άζαζ, κοινότητα στη βορειοδυτική Συρία, κοντά στα σύνορα με την Τουρκία, σύμφωνα με μια ΜΚΟ.
Η έκρηξη τραυμάτισε άλλους 20 και πλέον ανθρώπους, διευκρίνισε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Rami Abdel Rahman, διευθυντής του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, οργάνωσης που εδρεύει στη Βρετανία και διαθέτει ευρύ δίκτυο πηγών στην εμπόλεμη Συρία.
Τέσσερα παιδιά συγκαταλέγονται στους νεκρούς της έκρηξης σε αυτή την πόλη, που βρίσκεται στην καρδιά μιας περιοχής στην τουρκική σφαίρα επιρροής στην επαρχία Χαλέπι, σύμφωνα με τη ΜΚΟ.
Τον απολογισμό των νεκρών επιβεβαίωσε τοπική πηγή μιλώντας στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Sputnik. Έκανε λόγο για 28 τραυματίες.
Δεν υπήρξε ανάληψη της ευθύνης για τη βομβιστική επίθεση, που έγινε την επομένη παρόμοιας ενέργειας στη Ράκα — επίσης στη βορειοδυτική Συρία — η οποία στοίχισε τη ζωή σε 10 ανθρώπους και τραυμάτισε άλλους 20.
Η Τουρκία εξαπέλυσε μια επιχείρηση που βάπτισε Ασπίδα του Ευφράτη το 2016, με την οποία κατέλαβε τον έλεγχο μιας περιοχής 2.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων και πλέον στη βόρεια Συρία, συμπεριλαμβανομένης της πόλης Άζαζ. Εξεδίωξε από την περιοχή αυτή μαχητές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) και εμπόδισε την προέλαση των κουρδικών δυνάμεων.
Η Άγκυρα διατηρεί έκτοτε στην περιοχή αυτή μεγάλη στρατιωτική δύναμη και στελέχη της υπηρεσίας πληροφοριών και υποστηρίζει τις δυνάμεις των ανταρτών που αστυνομεύουν την περιοχή.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS