Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κουβέλης: Να προχωρήσουμε σε νέες προοδευτικές τομές και μεταρρυθμίσεις

Κουβέλης: Να προχωρήσουμε σε νέες προοδευτικές τομές και μεταρρυθμίσεις
"Η κυβέρνηση έλαβε το μήνυμα των πολιτών από τις ευρωεκλογές", ανέφερε ο Φ. Κουβέλης
«Οφείλουμε να επιταχύνουμε και να συνεχίσουμε να προωθούμε και νέες προοδευτικές τομές και μεταρρυθμίσεις στην κοινωνία», υπογράμμισε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Φώτης Κουβέλης, από τη Χίο.
Ο κ. Κουβέλης προήδρευσε σε ευρεία σύσκεψη στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, όπου εξετάσθηκαν οι τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις ενόψει των εθνικών εκλογών.
Όπως τόνισε «η κυβέρνηση έλαβε το μήνυμα των πολιτών από τις ευρωεκλογές.
Και το μήνυμα αυτό είναι σαφές: Οφείλουμε να επισπεύσουμε την εφαρμογή των πολιτικών μας για μία δίκαιη ανάπτυξη, για τη στήριξη εκείνων που επλήγησαν ιδιαίτερα από την κρίση αλλά και της μεσαίας τάξης που είδε τα εισοδήματά της να συρρικνώνονται.
Οφείλουμε να λάβουμε και νέα μέτρα που να θωρακίζουν το κοινωνικό κράτος, να ενισχύουν την κοινωνική πολιτική και να ανοίγουν νέους δρόμους για τους ανθρώπους της εργασίας.
Οφείλουμε να επιταχύνουμε και να συνεχίσουμε να προωθούμε και νέες προοδευτικές τομές και μεταρρυθμίσεις στην κοινωνία».
 Στις εκλογές της 7ης Ιουλίου, όπως είπε, «συγκρούονται δύο πόλοι» και εξήγησε «από τη μία ο αριστερός, προοδευτικός και δημοκρατικός πόλος, που έχει στο επίκεντρό του τον άνθρωπο, τα δικαιώματα και τις ανάγκες του, οι οποίες διευρύνονται σε έναν κόσμο που αλλάζει διαρκώς. Που έχει στο επίκεντρό του την ενίσχυση των κοινωνικών δικαιωμάτων.
Και από την άλλη, ο βαθύτατα συντηρητικός και νεοφιλελεύθερος που εκφράζει η ΝΔ και υπηρετεί τα συμφέροντα των οικονομικών ελίτ , επιχειρεί να καταργήσει κοινωνικές και λαϊκές κατακτήσεις και έχει διακηρυγμένο στόχο να εφαρμόσει τις πιο σκληρές μνημονιακές πολιτικές εκτός μνημονίων.
Ένας πόλος που στην προσπάθειά του να εφαρμόσει τις αντιλαϊκές πολιτικές που ευαγγελίζεται, δεν θα διστάσει να υπονομεύσει ακόμη και θεμελιώδεις αρχές της δημοκρατίας, που αφορούν στα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα».
Αναφερόμενος στις πολιτικές που χρειάζονται για την ανάπτυξη της χώρας, τόνισε ότι «η ανάπτυξη για εμάς πρέπει να είναι δίκαιη. Μόνο εάν είναι δίκαιη θα είναι και βιώσιμη.
Οφείλει να έχει προοδευτικό περιεχόμενο, να είναι ανθρωποκεντρική και να αναδιανέμει τον πλούτο προς όφελος εκείνων που τον παράγουν. Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός, ότι σήμερα το 1,5% του πληθυσμού της χώρας, νέμεται και διαχειρίζεται το 49% του Ακαθάριστου Εγχωρίου Προϊόντος».
Για την ενίσχυση της νησιωτικής Ελλάδας, ο κ. Κουβέλης ανέφερε ότι η κυβέρνηση έλαβε σημαντικά μέτρα, με βασικότερο εκείνο του μεταφορικού ισοδυνάμου, «ένα δίκαιο και αναπτυξιακό μέτρο», όπως είπε.
Στη Χίο ο υπουργός επισκέφθηκε επίσης το Λιμεναρχείο, όπου και εξήρε το τεράστιο έργο των ανδρών και στελεχών του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής για τη διάσωση εκατοντάδων προσφύγων και μεταναστών και τη φύλαξη των θαλάσσιων συνόρων της χώρας, αλλά και την Ακαδημία του Εμπορικού Ναυτικού.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης