Τελευταία Νέα
Πολιτική

Το ΚΙΝΑΛ απαντά σε 4 κρίσιμα ερωτήματα για τον Βενιζέλο - «Κανείς δεν έδιωξε κανένα»

Το ΚΙΝΑΛ απαντά σε 4 κρίσιμα ερωτήματα για τον Βενιζέλο - «Κανείς δεν έδιωξε κανένα»
«Κύκλοι» του ΚΙΝΑΛ απαντούν σε τέσσερα ερωτήματα σχετικά με την αποχώρηση του Ευάγγελου Βενιζέλου

Σε μια προσπάθεια να τονιστεί ότι η αποχώρηση του Ευάγγελου Βενιζέλου δεν ήταν στις προθέσεις της Φώφης Γεννηματά, «κύκλοι» του Κινήματος Αλλαγής απαντούν σε τρία κρίσιμα ερωτήματα σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις στο κόμμα της Χαριλάου Τρικούπη διαμηνύοντας ότι «κανείς δεν έδιωξε κανένα».
Το ΚΙΝΑΛ υποστηρίζει επίσης ότι «τα περί "ουράς του ΣΥΡΙΖΑ" είναι ανυπόστατα και υποβολιμαία» ενώ επισημαίνει ότι η απόφαση του κ. Βενιζέλου «να μην είναι για πρώτη φορά από το 1989 υποψήφιος, δεν υποχρέωνε το κίνημα για  την τοποθέτηση του στην θέση του επικεφαλής του Επικρατείας».

Τα 4 ερωτήματα

Πιο αναλυτικά στην ανακοίνωση του ΚΙΝΑΛ επισημαίνονται τα εξής:

Γιατί όχι Βενιζέλος και γιατί Καμίνης;

Η επιλογή του  επικεφαλής στο επικρατείας έχει υψηλό πολιτικό συμβολισμό και πρέπει να υπηρετεί  τη στρατηγική μας.
Στόχος μας σε αυτές τις εκλογές είναι  να  ηττηθεί οριστικά η πολιτική και η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ που δεν έχει σχέση με την προοδευτική παράταξη. 
Να τελειώνουμε με τις απομιμήσεις,  τον πολιτικό αχταρμά που λέγεται ΣΥΡΙΖΑ και να  αποτελέσουμε ανάχωμα στην απειλή κυριαρχίας της δεξιάς που τροφοδότησε η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ.
Στόχος που απορρέει από την ομόφωνη απόφαση του Συνεδρίου για αυτόνομη πορεία και τη συνεχή ενίσχυση του χώρου. Αποφάσεις από τις οποίες παίρνει αποστάσεις και διαφοροποιείται κατά καιρούς ο Βαγγέλης Βενιζέλος.
Ο Γιώργος Καμίνης με τα πολιτικά του χαρακτηριστικά σηματοδοτεί τη διεύρυνση. Ανοίγουμε μια τεράστια πόρτα για όλους τους προοδευτικούς πολίτες που εγκαταλείπουν  τον Σύριζα  ώστε  να συνταχθούν με το Κίνημα Αλλαγής.  Τα περί «ουράς του ΣΥΡΙΖΑ» είναι ανυπόστατα και υποβολιμαία.
 
Γιατί «έδιωξε» Βενιζέλο;

Κανείς δεν έδιωξε κανένα.
Αντίθετα η Φ. Γεννηματά  ζήτησε από τον Ευάγγελο Βενιζέλο να επανεξετάσει την μονομερή δική του απόφαση  να μην πολιτευθεί με σταυρό στη Θεσσαλονίκη, στις επόμενες εκλογές ή έστω να αναζητήσουν εναλλακτικές επιλογές σε οποιαδήποτε εκλογική περιφέρεια, προκειμένου να ενισχυθεί το κίνημα με την ενεργό και διακριτή παρουσία του στον εκλογικό αγώνα.
Η θέση του κ. Βενιζέλου που εκφράσθηκε και με δημόσια  δήλωση του λίγα λεπτά μετά την συνάντηση,  ήταν «μόνο πρώτος στο Επικρατείας».
Η προσωπική  του απόφαση, να μην είναι για πρώτη φορά από το 1989 υποψήφιος, δεν υποχρέωνε το κίνημα για  την τοποθέτηση του στην θέση του επικεφαλής του Επικρατείας.
Μόνος του αποφάσισε να εγκαταλείψει την κοινή μας προσπάθεια σε αυτή την κρίσιμη αναμέτρηση για το κίνημα  και τη χώρα , ενώ θα μπορούσε να προσφέρει από οποιαδήποτε θέση σημαντικά.

Γιατί αυτή τη στιγμή (24 ώρες πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές);

Η άμεση δημόσια αρνητική αντίδραση του Ευάγγελου Βενιζέλου δεν άφησε κανένα χρονικό περιθώριο.

Γιατί όχι ίδια αντιμετώπιση με ΓΑΠ;

Δεν υπάρχει καμία διαφορά αντιμετώπισης.
Οι πρώην Πρωθυπουργοί όλων των κομμάτων είναι υποψήφιοι σε εκλογική περιφέρεια  και δίνουν τη μάχη να κερδηθεί η έδρα, ανεξάρτητα αν οι ίδιοι δεν χρειάζονται σταυρό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης