Τελευταία Νέα
Πολιτική

Οι εθνικές εκλογές στην Ελλάδα 7 Ιουλίου - Διαψεύδει τα σενάρια για Σεπτέμβριο ο ΣΥΡΙΖΑ

Οι εθνικές εκλογές στην Ελλάδα 7 Ιουλίου - Διαψεύδει τα σενάρια για Σεπτέμβριο ο ΣΥΡΙΖΑ
Πηγές προσκείμενες στον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Δημήτρη Τζανακόπουλο, διαμηνύουν ότι οι εκλογές θα διεξαχθούν κανονικά στις 7 Ιουλίου του 2019
Διαψεύδει και επίσημα ο ΣΥΡΙΖΑ τις φήμες για μετακύλιση των εκλογών τον Σεπτέμβριο του 2019 χαρακτηρίζοντας "ανοησίες" τις πληροφορίες, λέγοντας οτι οι εθνικές εκλογές στην Ελλάδα θα διεξαχθούν κανονικά στις 7 Ιουλίου 2019.
Δεδομένου ότι επισήμως δεν έχουν προκηρυχθεί πρόωρες εκλογές -καθώς η συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, δεν έχει πραγματοποιηθεί ακόμα- τις τελευταίες ώρες κυκλοφορεί έντονη φημολογία ότι υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο οι εκλογές να μετατεθούν για τον Σεπτέμβριο, ώστε ο Αλέξης Τσίπρας να αποφύγει τα «μπάνια του λαού»
Ωστόσο, πηγές προσκείμενες στον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Δημήτρη Τζανακόπουλο, διέψευσαν κατηγορηματικά αυτό το σενάριο, τονίζοντας ότι οι εκλογές θα διεξαχθούν κανονικά στις 7 Ιουλίου.
Επισημαίνεται ότι σύμφωνα με όσα προβλέπει το Σύνταγμα, πρόωρες εκλογές μπορούν να διεξαχθούν σε χρονικό διάστημα 22-30 ημερών από την ημέρα που υπογράφεται το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα.
Για να στηθούν, λοιπόν, κάλπες στις 7 Ιουλίου, το διάταγμα θα πρέπει να υπογραφεί μεταξύ 7 και 15 Ιουνίου -χρονικό διάστημα κατά το οποίο ο πρωθυπουργός καλείται να μεταβεί στο Προεδρικό Μέγαρο ώστε να συναντηθεί με τον Προκόπη Παυλόπουλο.

Υποσημείωση: Το τελευταίο διάστημα από κάποιους κύκλος διαρρέεται ένα σενάριο που θέλει θερμό επεισόδιο με την Τουρκία, κάτι που θα επέτρεπε στην κυβέρνηση (βάσει Συντάγματος) να μεταθέσει τις εκλογές έως έξι μήνες.
Ωστόσο, όπως προκύπτει πρόκειται για σενάρια επιστημονικής φαντασίας που διακινούνται από συγκεκριμένους κύκλους υποκινούμενους από πολιτικές σκοπιμότητες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης