Τελευταία Νέα
Πολιτική

Παραίτηση Λαφαζάνη από την ηγεσία της ΛΑ.Ε: Η παραμονή μου θα σήμαινε βαθιές αλλαγές σε επιλογές και πρόσωπα

Παραίτηση Λαφαζάνη από την ηγεσία της  ΛΑ.Ε: Η παραμονή μου θα σήμαινε βαθιές αλλαγές σε επιλογές και πρόσωπα
"Aυτήν την ώρα η ΛΑ.Ε χρειάζεται μια ευρύτατη πρωτοβουλία εκλογικών συνεργασιών που θα απευθύνεται σε όλες ανεξαιρέτως τις δυνάμεις", σύμφωνα με τον Π. Λαφαζάνη
Την παραίτησή του από τη θέση του γραμματέα του Πολιτικού Συμβουλίου της ΛΑ.Ε και της Κεντρικής Επιτροπής του Αριστερού Ρεύματος υπέβαλε ο Π. Λαφαζάνης.
Ο ίδιος στην εισηγητική παρέμβαση του προς την Κεντρική Επιτροπή του Αριστερού Ρεύματος της ΛΑ.Ε, μεταξύ άλλων υπογράμμισε πως «αναλαμβάνοντας τις ευθύνες μου, κυρίως για όσα δεν επιχείρησα να ανατρέψω στην πορεία μας, λόγω των αντιστάσεων και των συγκρούσεων που θα επέφεραν, επιλογές, υποβάλλω την παραίτησή μου από την θέση του Γραμματέα του Π.Σ. της ΛΑ.Ε και της Κ.Ε. του Αριστερού Ρεύματος.
Αυτή, άλλωστε, ήταν η δηλωμένη πρόθεσή μου, όταν ανέλαβα από τη πρώτη στιγμή πλήρως την ευθύνη του κακού εκλογικού αποτελέσματος.
Αν τότε δεν παραιτήθηκα, είναι γιατί άκουσα αρκετούς συντρόφους που εκτιμώ και οι οποίοι μου ζήτησαν να συγκρατηθώ, τουλάχιστον για λίγες μέρες.
Όταν, όμως, σε συνεδρίαση διευρυμένης Εκτελεστικής Γραμματείας του Α.Ρ είδα επιστολές και άκουσα παροτρύνσεις για παραίτησή μου, ο κύβος της παραίτησής μου είχε για μένα ριφθεί».
Ο κ. Λαφαζάνης πρόσθεσε ότι δεν θέλει «σε καμιά περίπτωση πέρα από το πρόβλημα της ήττας να προστεθεί και ένα άλλο ζήτημα διχασμού στις γραμμές μας», σημειώνοντας πως η παραμονή του στην ηγεσία ΛΑ.Ε και Ρεύματος θα σήμαινε βαθιές αλλαγές σε επιλογές και πρόσωπα για τις οποίες έχει αναφερθεί».’
Κατά τον ίδιο, «αυτήν την ώρα η ΛΑ.Ε χρειάζεται μια ευρύτατη πρωτοβουλία εκλογικών συνεργασιών που θα απευθύνεται σε όλες ανεξαιρέτως τις δυνάμεις, χωρίς διακρίσεις, αποκλεισμούς και αγκυλώσεις, που αντιτάσσονται στο νέο καταστροφικό διπολισμό, την λιτότητα και την ακροδεξιά», ενώ η κάθοδος «με σχετική επιτυχία στις εκλογές της 7ης Ιουλίου απαιτεί σιδερένια βούληση, μεγάλη αυτοπεποίθηση και ισχυρό ενωτικό πνεύμα πρώτα απ’ όλα από το Αριστερό Ρεύμα και συμμαχίες με όσους θελήσουν να συμμαχήσουν με την ΛΑ.Ε.».
Σύμφωνα με τον κ. Λαφαζάνη, για να έχει πιθανότητες ενίσχυσης του ποσοστού «χρειάζεται βαθιά βελτίωση της δημόσιας εικόνας της ΛΑ.Ε στις κατευθύνσεις που έχω προτείνει, χωρίς παραλυτικές ισορροπίες και άγονους συμψηφισμούς με άλλες συνιστώσες της ΛΑ.Ε.».
«Ελπίζω το Αριστερό Ρεύμα πάντα μέχρι τώρα πρωτοπόρο, να αποδειχθεί για άλλη μια φορά αντάξιο της αδούλωτης, τολμηρής και έντιμης ιστορικής του διαδρομής», κατέληξε ο κ. Λαφαζάνης.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης