Γαλλία: Στους δρόμους και πάλι τα «κίτρινα γιλέκα», με την ελπίδα ότι το κίνημα θα ανακάμψει

Γαλλία: Στους δρόμους και πάλι τα «κίτρινα γιλέκα», με την ελπίδα ότι το κίνημα θα ανακάμψει
«Κοινωνική Δικαιοσύνη, Φορολογική Δικαιοσύνη» και «Macron, παραιτήσου για έναν κόσμο καλύτερο» ήταν ορισμένα από τα συνθήματα στις πορείες
Λίγες χιλιάδες «κίτρινα γιλέκα» διαδήλωσαν στη Γαλλία την  1η Ιουνίου  για 29ο συνεχόμενο Σάββατο από την έναρξη των κινητοποιήσεων του κινήματος.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών της Γαλλίας, τα οποία αμφισβητούν τα «κίτρινα γιλέκα», 2.600 διαδηλωτές καταμετρήθηκαν το μεσημέρι, εκ των οποίων 1300 στο Παρίσι, λίγο λιγότεροι από την περασμένη εβδομάδα.
«Κοινωνική Δικαιοσύνη, Φορολογική Δικαιοσύνη» και «Macron, παραιτήσου για έναν κόσμο καλύτερο» ήταν ορισμένα από τα συνθήματα που ακούγονταν στις πορείες.
Στην Τουλούζη, η αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων εναντίον των διαδηλωτών.
Έπειτα από μήνες κινητοποιήσεων, με τη συμμετοχή έως και 280.000 ανθρώπων, τις τελευταίες εβδομάδες καταγράφεται πτώση:
την 18η Μαΐου ήταν περίπου 15.500 στη Γαλλία, ενώ την περασμένη εβδομάδα κι ενόψει των Ευρωεκλογών, μόλις 3.000 άνθρωποι συμμετείχαν στις διαδηλώσεις.
Εντούτοις, αρκετοί διαδηλωτές, που μίλησαν στο Γαλλικό Πρακτορείο, κρατούν ζωντανή την ελπίδα ότι το κίνημα θα ανακάμψει.
Από τις αρχές των κινητοποιήσεων την 17η Νοεμβρίου, 2.448 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί, από την πλευρά των διαδηλωτών, και 1.797 μεταξύ των δυνάμεων επιβολής του νόμου, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών έως την 13η Μαΐου.
 

bankingnews.gr

BREAKING NEWS