Στάση εργασίας σε μετρό και τραμ το βράδυ της Δευτέρας 3/6

Στάση εργασίας σε μετρό και τραμ το βράδυ της Δευτέρας 3/6
Aπό τις 21:00 το βράδυ της Δευτέρας 3/6 μέχρι τη λήξη της βάρδιας
Στάση εργασίας θα πραγματοποιήσουν οι εργαζόμενοι σε μετρό και τραμ τη Δευτέρα 3 Ιουνίου.
Ειδικότερα, οι εργαζόμενοι στα μέσα σταθερής τροχιάς εξήγγειλαν ότι τη Δευτέρα θα προχωρήσουν  σε στάση εργασίας  από τις 21:00 το βράδυ έως τη λήξη της βάρδιας.
Όπως αναφέρουν σε κοινή του ανακοίνωση το Σωματείο Εργαζόμενων Λειτουργίας Μετρό (ΣΕΛΜΑ) και ο Σύλλογος Εργαζομένων Τραμ (ΣΕΤ), «οι  εργαζόμενοι στα μέσα σταθερής τροχιάς διαμαρτυρόμαστε και εκφράζουμε την αντίθεση μας και τις τεκμηριωμένες ανησυχίες μας, για την συνεχιζόμενη κατεύθυνση μεθόδευσης για απαξίωση των δομών και των υποδομών των μέσων της ΣΤΑ.ΣΥ, όπως αυτές προκύπτουν από την τραγική έλλειψη υλικών, ανταλλακτικών, αναλώσιμων και προσωπικού».
Μάλιστα, ζητούν από την πολιτική ηγεσία των υπουργείων Μεταφορών και Οικονομικών, «λύσεις και απαντήσεις, προκειμένου να εξασφαλιστεί στο ακέραιο η απρόσκοπτη παροχή συγκοινωνιακού έργου, προσιτό οικονομικά για τους πολίτες, προκειμένου να παραμείνει το σιδηροδρομικό δίκτυο ασφαλές και αξιόπιστο για το επιβατικό κοινό, διατηρώντας την μορφή κοινωνικού αγαθού όπως αρμόζει άλλωστε σε κάθε πολιτισμένο κράτος».
«Εμείς οι εργαζόμενοι, ως αναπόσπαστο κομμάτι της κοινωνίας που έχουμε πληγεί ανεπανόρθωτα, από όλους τους μνημονιακούς νόμους τόσο ηθικά, ψυχολογικά και οικονομικά, με καταστρατήγηση των εργασιακών δικαιωμάτων, διατρανώνουμε την αντίθεση μας, στην πολιτική διάλυσης, αποδόμησης και ξεπουλήματος σε τιμή ευκαιρίας, των δημοσίων αστικών συγκοινωνιών.
Για όλους τους παραπάνω λόγους εξαγγέλλουμε στάση εργασίας την Δευτέρα, 3-6-2019 από ώρα 21:00 έως την λήξη της κυκλοφορίας»  καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.
 
www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS