Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σταϊκούρας (ΝΔ): Οι πολίτες δημιούργησαν τις προϋποθέσεις για μια μεγάλη πολιτική αλλαγή

Σταϊκούρας (ΝΔ): Οι πολίτες δημιούργησαν τις προϋποθέσεις για μια μεγάλη πολιτική αλλαγή
"Η κυβέρνηση στις εκλογές αποδοκιμάστηκε από τους πολίτες για πράξεις και παραλείψεις της", σύμφωνα με τον Χρ. Σταϊκούρα
Οι πολίτες με την ψήφο τους «δημιούργησαν τις προϋποθέσεις για μια μεγάλη πολιτική αλλαγή», υπογραμμίζει σε συνέντευξή του στην "Εφημερίδα των Συντακτών" ο τομεάρχης οικονομικών της ΝΔ, Χρ. Σταϊκούρας.
Ο ίδιος τονίζει ότι «
Ακόμη, ο κ.  Σταϊκούρας επισημαίνει ότι « με βάση και τα νέα δεδομένα, έχουν δημιουργηθεί οι προϋποθέσεις για να προκύψει μια ισχυρή και αποτελεσματική κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, μια κυβέρνηση όλων των Ελλήνων», συμπληρώνοντας πως «ακόμη όμως και με αυτοδυναμία, θα αναζητηθούν οι μέγιστες δυνατές πολιτικές, κοινοβουλευτικές και κοινωνικές συγκλίσεις και συναινέσεις, στη βάση όμως των αρχών, των αξιών και των προγραμματικών θέσεων  του κόμματος»., τυχοδιωκτισμού, κυνισμού και εθνικών υποχωρήσεων.
Και θα ανοίξει ένα νέος κύκλος υπευθυνότητας, σοβαρότητας, μετριοπάθειας, σεμνότητας και αυτοπεποίθησης.
Και αυτόν τον νέο κύκλο οι πολίτες θα τον πορευτούν με την πατριωτική, φιλελεύθερη και κοινωνική παράταξη της ΝΔ».
Ο κ.  Σταϊκούρας επισημαίνει ότι «η κυβέρνηση στις εκλογές αποδοκιμάστηκε από τους πολίτες για πράξεις και παραλείψεις της σε όλα τα πεδία της δημόσιας  σφαίρας, μεταξύ των οποίων και σε αυτό της εξωτερικής πολιτικής, με την εθνική επιζήμια συμφωνία των Πρεσπών».
Μεταξύ άλλων, κατηγορεί την κυβέρνηση ότι έχει τοποθετήσει μια σειρά από «ωρολογιακές βόμβες» στα θεμέλια της οικονομίας, προσθέτοντας πως «οι οφειλές των ιδιωτών προς εφορία και ασφαλιστικά ταμεία διογκώνονται, το Δημόσιο συνεχίζει να μην αποπληρώνει τις υποχρεώσεις του, το πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων συστηματικά υπό-εκτελείται, η ρευστότητα δημόσιων φορέων - όπως είναι η ΔΕΗ – επιδεινώνεται, κεφαλαιακοί περιορισμοί εξακολουθούν να υφίστανται, το κράτος διογκώνεται και η ανταγωνιστικότητα της οικονομίας συνεχώς υποχωρεί».
Κληθείς να απαντήσει εάν η ΝΔ θα διατηρήσει τη 13η σύνταξη, αναφέρει ότι «οι πολίτες, ιδιαίτερα οι συνταξιούχοι, με την ετυμηγορία τους δεν έδωσαν "ψήφο εμπιστοσύνης" στα προεκλογικά μέτρα της κυβέρνησης, επιβεβαιώνοντας την κριτική της ΝΔ, αφού το επίδομα κοστολογείται στο 1/3 της 13ης σύνταξης.
Είναι μάλιστα ισόποσο της περικοπής του ΕΚΑΣ ή των αυξήσεων στις εισφορές υπέρ υγείας στις κύριες και επικουρικές συντάξεις που ο ΣΥΡΙΖΑ, με μόνιμο τρόπο, τα προηγούμενα χρόνια επέβαλε.
Υπερκαλύπτεται δε από τη μεγάλη περικοπή του αφορολόγητου, τη δεύτερη επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, που προβλέπεται από το 2020, και η οποία καταργεί και τη 12η σύνταξη».
Προσθέτει ότι «ως ΝΔ επιμένουμε πέρα από το επίδομα και τη μη περαιτέρω περικοπή του αφορολόγητου, στην ανάγκη ενίσχυσης του διαθέσιμου εισοδήματος των συνταξιούχων και δημιουργίας ενός μόνιμου μηχανισμού στήριξης των πιο αδύναμων συμπατριωτών μας, μέσα από την υλοποίηση μιας ολοκληρωμένης αναπτυξιακής πολιτικής».
Ακόμη, ο κ.  Σταϊκούρας επισημαίνει ότι « με βάση και τα νέα δεδομένα, έχουν δημιουργηθεί οι προϋποθέσεις για να προκύψει μια ισχυρή και αποτελεσματική κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, μια κυβέρνηση όλων των Ελλήνων», συμπληρώνοντας πως «ακόμη όμως και με αυτοδυναμία, θα αναζητηθούν οι μέγιστες δυνατές πολιτικές, κοινοβουλευτικές και κοινωνικές συγκλίσεις και συναινέσεις, στη βάση όμως των αρχών, των αξιών και των προγραμματικών θέσεων  του κόμματος».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης