Τελευταία Νέα
Ενέργεια

ΔΕΠΑ: Ο Τζώρτζης αρνείται να φύγει διεκδικώντας αποζημίωση!

tags :
ΔΕΠΑ: Ο Τζώρτζης αρνείται να φύγει διεκδικώντας αποζημίωση!
Σε λειτουργία τα πρατήρια της ΔΕΠΑ - Αποκαθίσταται ο εφοδιασμός των αστικών λεωφορείων
Aρνείται να παραιτηθεί από την θέση του διευθύνοντος συμβούλου της ΔΕΠΑ ο Δημήτρης Τζώρτζης με συνέπεια να προχωρεί σύγκληση έκτακτης γενικής συνέλευσης της εταιρίας για την αποπομπή του.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Τζώρτζης ζητά αποζημίωση και προφανώς δεν διασθάνεται την κρίσμότητα των λαθών που έχει διαπράξει εν μέσω μάλιστα πολιτικής προεκλογικής περιόδου.
Το WEN έχει στα τελευταία του ρεπορτάζ επισημάνει την ανεπάρκεια του ανδρός σε κρίσιμα ζητήματα υλοποίησης των πολιτικών σχεδιασμών του υπουργείου.

Το χαρακτηριστικό ρεπορτάζ στις 10/4/2019

Με στόχο την προκήρυξη του διαγωνισμού για την πώληση της ΔΕΠΑ Εμπορίας εντός του Απριλίου, η διοίκηση της μητρικής εταιρίας αλλά και η… στρατιά των συμβούλων που έχει προσλάβει, προωθούν την υλοποίηση ενός εγχειρήματος που όπως καταγγέλλεται οδηγεί σε διάλυση και απαξίωση την ίδια τη ΔΕΠΑ.
Το διοικητικό συμβούλιο της εταιρίας που θα συνεδριάσει την Παρασκευή (12/4) θα εξετάσει τις βασικές αρχές των business plan των δυο νέων εταιριών ΔΕΠΑ Εμπορίας και ΔΕΠΑ Υποδομών τα οποία καταρτίζονται από την εταιρία συμβούλων Bain.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν πρόκειται για ολοκληρωμένα business plan αλλά για κάποιους βασικούς άξονες, τους οποίους η ΔΕΠΑ θα πρέπει να παραδώσει στο ΤΑΙΠΕΔ ώστε να τροφοδοτηθεί με τα απαραίτητα στοιχεία το Virtual Data Room που θα πρέπει να ανοίξει μαζί με την προκήρυξη του διαγωνισμού.
Όμως δήλωσε χθες (9/4) ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης η προκήρυξη του διαγωνισμού θα γίνει εντός του Απριλίου και για το λόγο αυτό η διοίκηση της ΔΕΠΑ σε ανοιχτή γραμμή με τις UBS και Τράπεζα Πειραιώς, τους δύο συμβούλους του ΤΑΙΠΕΔ στη συγκεκριμένη αποκρατικοποίηση.
Όμως αυτοί δεν είναι οι μόνοι σύμβουλοι που εμπλέκονται στη συγκεκριμένη υπόθεση.
Η ΔΕΠΑ, όπως έχει δηλώσει ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας Δημήτρης Τζώρτζης, θα προσλάβει συμβούλους για τα χρηματοοικονομικά ζητήματα (επιλέγοντας μεταξύ των Deloitte, PriceWaterHouseCoopers, EY και KPMG), για τα νομικά ζητήματα, αλλά και για τον διαχωρισμό σε δυο εταιρίες εκ των οποίων η μία θα περιλαμβάνει τον κλάδο της εμπορίας αερίου (χονδρική και λιανική) και η άλλη τις υποδομές και τις διεθνείς δραστηριότητες.

Σχέδιο διάλυσης καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι

Την ίδια ώρα εντός της ΔΕΠΑ επικρατεί αναταραχή, καθώς οι εργαζόμενοι παρακολουθούν τις εξελίξεις χωρίς να τους ζητείται να εργαστούν γι’ αυτές, ενώ όπως λένε χαρακτηριστικά ο κ. Τζώρτζης βρίσκεται σε επικοινωνία μόνο με τους συμβούλους που προσλαμβάνει.
Ενδεικτική του κλίματος είναι η ανακοίνωση της γενικής συνέλευσης του Συλλόγου των Εργαζομένων στη ΔΕΠΑ, η οποία καταγγέλλει:
•    Ολιγωρία για μια τριετία να προσαρμοστεί η εταιρία στα νέα δεδομένα της αγοράς προκειμένου να είναι σε θέση να ανταγωνιστεί με ίσους όρους.
•    Μεθοδευμένο σχέδιο που οδηγεί την εταιρία σε διάλυση εξαιτίας της έλλειψης οποιουδήποτε επιχειρηματικού σχεδίου που να τεκμηριώνει με κανόνες αγοράς το διαχωρισμό της σε δυο σχήματα. Είναι παράδοξο και ενάντια σε κάθε επιχειρηματική λογική, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, να εκπονούνται επιχειρηματικά σχέδια μετά την ψήφιση του Νόμου για να καταδείξουν εκ των υστέρων τη βιωσιμότητα των νέων εταιριών.  
•    Παθητική στάση και συναίνεση στη διάλυση της ΔΕΠΑ εκ μέρους του κ. Τζώρτζη η οποία μάλιστα συνοψίζεται στη φράση του ότι «είναι διαχειριστής μιας ΔΕΚΟ».
•    Τις ευθύνες της διοίκησης που δεν προασπίζεται τα συμφέροντα της εταιρίας και των εργαζομένων της και παράλληλα προχωρεί σε αθρόες προσλήψεις υψηλά αμειβόμενων συμβούλων για την υλοποίηση της αναδιάρθρωσης της εταιρίας.
Όπως τονίζουν οι εργαζόμενοι η διοίκηση της ΔΕΠΑ «κλείνει τα μάτια» και αδιαφορεί για το σκάνδαλο των πρόσφατων προσλήψεων υψηλόβαθμων ημετέρων στη ΔΕΔΑ και μάλιστα τρεις μήνες πριν την ίδρυση των νέων εταιριών, χωρίς να έχει εκπονηθεί επιχειρηματικό σχέδιο και χωρίς να υπάρχουν οργανογράμματα των νέων εταιριών.

ΠΗΓΗ: www.worldenergynews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης