Χωρίς μετρό, ηλεκτρικό και τραμ έως τις 08:00 το πρωί – Στάση εργασίας

Χωρίς μετρό, ηλεκτρικό και τραμ έως τις 08:00 το πρωί – Στάση εργασίας
Ακινητοποιημένοι οι συρμοί και από τις 22:00 το βράδυ έως τη λήξη της βάρδιας
Χωρίς μετρό, ηλεκτρικό και τραμ θα είναι σήμερα Παρασκευή 31/5 η Αθήνα από την έναρξη της βάρδιας έως τις 08:00 το πρωί και από τις 22:00 το βράδυ έως τη λήξη της, λόγω στάσης εργασίας που πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι της ΣΤΑΣΥ.
Τη στάση εργασίας εξήγγειλαν το ΣΕΛΜΑ, το Σωματείο Εργαζομένων ΣΤΑΣΥ, ο Σύλλογος Εργαζομένων Τραμ και το Συνδικάτο Σταθμαρχών Πρώτη Γραμμή.
Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν την «προσχεδιασμένη απαξίωση της ΣΤΑ.ΣΥ, με στόχο την πώλησή της» και «τις δραματικές ελλείψεις σε προσωπικό και σε ανταλλακτικά, που καθιστούν προβληματική την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού και οδηγούν τις Σταθερές Συγκοινωνίες στη πλήρη απαξίωση».
«Εδώ και καιρό κάναμε προειδοποιητικές κινητοποιήσεις και εξαντλήσαμε όλα τα περιθώρια διαλόγου.
Ωστόσο, συναντήσαμε πλήρη άρνηση και αδιαφορία για την επίλυσή των τεράστιων προβλημάτων των εργαζόμενων, καθώς κυβέρνηση και Υπερταμείο ενδιαφέρονται μόνο για την «ευημερία των αριθμών», θυσιάζοντας τις λαϊκές Σταθερές Συγκοινωνίες.
Μέχρι εδώ!
Οι εργαζόμενοι είναι αποφασισμένοι να αγωνιστούν για να διασφαλιστεί ο Δημόσιος χαρακτήρας των Σταθερών Συγκοινωνιών και να σταματήσει η απαξίωσή τους.
Υπερασπιζόμαστε τη δουλειά μας, αγωνιζόμαστε για δημόσιες σταθερές συγκοινωνίες.
Όχι στη μείωση του συγκοινωνιακού έργου» αναφέρουν στην ανακοίνωση τους οι εργαζόμενοι.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS