Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Η Moody's αποσύρει τις αξιολογήσεις για την PDVSA, λόγω έλλειψης πληροφοριών

Η Moody's αποσύρει τις αξιολογήσεις για την PDVSA, λόγω έλλειψης πληροφοριών
Η Moody's αποσύρει τις αξιολογήσεις για την κρατική πετρελαϊκή της Βενεζουέλας
Στην απόσυρση των αξιολογήσεων για την κρατική πετρελαϊκή της Βενεζουέλας (Petroleos de Venezuela, PDVSA) προχώρησε η Moody's Investors Service, επικαλούμενη την έλλειψη των απαραίτητων πληφοροριών.
Υπενθυμίζεται ότι η πιο πρόσφατη έκθεση για την PDVSA έλαβε χώρα τον Μάρτιο του περασμένου έτους, όταν ο αμερικανικός οίκος υποβάθμισε, από «Ca» σε «C», τη μακροπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα, μεταβάλλοντας, παράλληλα, τις προοπτικές (outlook) από αρνητικές σε σταθερές.
Η κίνηση ερχόταν μετά την υποβάθμιση της μακροπρόθεσμης πιστοληπτικής ικανότητας (σε ξένο νόμισμα) για τη Βενεζουέλα -σε «C», από «Caa3»-, στις 9 Μαρτίου 2018.
Ο αμερικανικός οίκος επικαλούταν τότε τη συνεχιζόμενη οικονομική διάβρωση για τη χώρα της Λατινικής Αμερικής, που, όπως αναφέρει, αναμένεται να οδηγήσει σε μεγάλες απώλειες τους ομολογιούχους.
Η Βενεζουέλα δε διαθέτει την ικανότητα να εξυπηρετήσει τις υποχρεώσεις της, γεγονός που θα προκαλέσει στους ομολογιούχους απώλειες ακόμη και της τάξεως του 65%.
Ήδη από τον Νοέμβριο του 2017 σημειώθηκαν οι πρώτες αθετήσεις -συνολικού ύψους 1,7 δισεκ. δολαρίων- πληρωμών ομολόγων, από την κρατική πετρελαϊκή PDVSA.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης