Τελευταία Νέα
Υγεία & Χρηστικά Νέα

ΥΠΕΣ: Πώς θα ψηφίσουμε στον β΄ γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών

ΥΠΕΣ: Πώς θα ψηφίσουμε στον β΄ γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών
Υπενθύμιση προς τους ψηφοφόρους από το υπουργείο Εσωτερικών ενόψει της ψηφοφορίας της 2ας Ιουνίου...
Στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Εσωτερικών www.ypes.gr και στον ειδικό σύνδεσμο για τις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές έχει αναρτηθεί η εγκύκλιος για τη διενέργεια των επαναληπτικών περιφερειακών και δημοτικών εκλογών.
Βρίσκεται στη διεύθυνση: https://www.ypes.gr/ekloges/dimotikes-kai-perifereiakes-ekloges/cat-eguklioi--dimotikes-kai-perifereiakes-ekloges
Υπενθυμίζουμε ότι η επαναληπτική ψηφοφορία της 2ας Ιουνίου 2019, σύμφωνα με τον εκλογικό νόμο, θα διεξαχθεί στα ίδια εκλογικά τμήματα και οι εκλογείς δεν σημειώνουν σταυρό προτίμησης σε κανένα υποψήφιο σύμβουλο, καθόσον η ψηφοφορία επαναλαμβάνεται µόνο ανάµεσα στους υποψηφίους περιφερειάρχες ή τους υποψήφιους δημάρχους των δύο (2) συνδυασμών που συγκέντρωσαν τις περισσότερες ψήφους κατά την πρώτη ψηφοφορία.
Οι ψηφοφόροι θα επιλέξουν μόνο το ψηφοδέλτιο με την παράταξη που επιθυμούν. Εντούτοις, ψηφοδέλτια με σταυρό προτίμησης δεν προσμετρούνται ως άκυρα.
Οι συνδυασµοί που θα συμμετάσχουν στην επαναληπτική ψηφοφορία οφείλουν, µέσω του οικείου Αντιπεριφερειάρχη, να παραδώσουν έγκαιρα τον απαραίτητο αριθµό ψηφοδελτίων στον οικείο δήµαρχο.
Όµοιο εκλογικό υλικό µε αυτό που χρησιμοποιήθηκε στην πρώτη ψηφοφορία, θα χρησιμοποιηθεί και στην επαναληπτική, µε εξαίρεση το βιβλίο διαλογής ψήφων προτίμησης υπέρ των υποψηφίων των συνδυασμών, το οποίο δεν χρειάζεται να συμπληρωθεί.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης