Την παραίτηση Τζώρτζη (CEO) από τη ΔΕΠΑ ζήτησε ο Γ. Σταθάκης

Την παραίτηση Τζώρτζη (CEO) από τη ΔΕΠΑ ζήτησε ο Γ. Σταθάκης
Εκτός ΔΕΠΑ ο CEO Δημήτρης Τζώρτζης - Υποχρεώθηκε σε παραίτηση
Την παραίτηση του διευθύνοντος Συμβούλου της ΔΕΠΑ, Δ. Τζώρτζη, ζήτησε σύμφωνα με πληροφορίες σήμερα (30/5) το πρωί ο υπουργός Ενέργειας, Γ. Σταθάκης.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΝ καταλογίζει στον επικεφαλής της ΔΕΠΑ την κίνηση των δύο εργολαβικών εταιρειών να υποβάλλουν αγωγή κατά των απεργιακών κινητοποιήσεων που έχει εξαγγείλει η ΠΟΕ με τα δύο σωματεία ΕΝΕΡ ΔΕΠΑ και ΣΕΦΑ ΔΕΠΑ.
Υπενθυμίζεται πως, σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσαν πριν από λίγες ώρες οι εργαζόμενοι, αν και τυπικά η αγωγή υποβλήθηκε από τις δύο εργολαβικές εταιρείες, η εντολή δόθηκε από τους διοικούντες της ΔΕΠΑ.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενέργειας (ΠΟΕ) επισήμαινε στην ανακοίνωσή της τα εξής:

Εδώ και 10 ημέρες είναι σε εξέλιξη ένας συντονισμένος απεργιακός αγώνας ΠΟΕ – ΕΝΕΡ ΔΕΠΑ – ΣΕΦΑ ΔΕΠΑ απαιτώντας Απ’ ευθείας εργασιακές σχέσεις με συμβάσεις αορίστου χρόνου με τις θυγατρικές του Ομίλου ΔΕΠΑ με ταυτόχρονη αναγνώριση της πραγματικής τους προϋπηρεσίας.
Έναν αγώνα που συμμετείχαν όλοι οι εργαζόμενοι με εργολαβική σχέση στον όμιλο ΔΕΠΑ. Ένα αγώνα που τον στήριζε και τον στηρίζει η ΠΟΕ και τα σωματεία μέλη της , ΓΣΕΕ, ομοσπονδίες , Εργατικά Κέντρα , Σωματεία και φορείς.
Χθες θυροκολλήθηκε αγωγή στην Ομοσπονδία κατά των απεργιακών κινητοποιήσεων που εξήγγειλε η ΠΟΕ και κατά των δύο σωματείων μελών μας ΕΝΕΡ ΔΕΠΑ και ΣΕΦΑ ΔΕΠΑ για την συμμετοχή τους στην 5ήμερη Απεργία που προκήρυξε η ΠΟΕ . Αγωγή που τυπικά μεν έγινε από τις 2 εργολαβικές εταιρείες αλλά επί της ουσίας δόθηκε η εντολή από τους Διοικούντες της ΔΕΠΑ και την ανοχή του Υπουργείου Ενέργειας.
Επειδή δεν είναι η ώρα του απολογισμού αλλά η συνέχεια του έντιμου ειλικρινή και δίκαιου αγώνα,Επειδή οι εργολαβικοί εργαζόμενοι της ΔΕΠΑ είναι ήδη νικητές.
Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη στάση της Διοίκησης της ΔΕΠΑ Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη τακτική του Υπουργείου που «σφυρίζει αδιάφορα» αναλύοντας προφανώς μόνο τα αποτελέσματα των εκλογών και επιτρέπει σε υπηρεσιακές Διοικήσεις να δρουν απεργοσπαστικά ποινοικοποιώντας τον αγώνα μας . Μάλλον ξεχνούν ότι ο αγώνας αυτός δίνεται γιατί κάποιοι αποδείχτηκαν ανίκανοι να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους και νομίζουν ότι με μια απλή συγνώμη ξεχνιούνται όλα.
Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ Καλούμε τους εργαζόμενους του κλάδου και τα σωματεία μέλη μας σήμερα Πέμπτη 30 Μάη , και ώρα 12μ. στα Δικαστήρια της οδού Ευελπίδων, (Κτίριο 13, αίθουσα 106) , για να ενωθούμε όλοι μαζί στον αγώνα που δίνεται και στα δικαστήρια.

Πηγή: www.worldenergynews.gr
www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS