Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΕΚΤ: Κίνδυνος μεγάλης ζημίας για τους επενδυτές ψηφιακών νομισμάτων

ΕΚΤ: Κίνδυνος μεγάλης ζημίας για τους επενδυτές ψηφιακών νομισμάτων
ΕΚΤ: Μην αγοράζετε κρυπτονομίσματα τύπου Bitcoin
Για «κίνδυνο μεγάλης ζημίας» προειδοποιεί όσους επενδύουν σε κρυπτονομίσματα η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ).
Σε άρθρο που εξέδωσε με τίτλο «Κρυπτογραφικά στοιχεία ενεργητικού: εξελίξεις και προοπτικές», η ΕΚΤ τονίζει ότι κανείς δεν εγγυάται την αξία των νομισμάτων, αφού δεν υπάρχει συγκεκριμένος εκδότης τους, όπως συμβαίνει με τα συμβατικά νομίσματα που έχουν από πίσω τους μία κεντρική τράπεζα.
Χωρίς νομικό καθεστώς ή ξεχωριστό νομικό πλαίσιο και εποπτεία, σημειώνει το άρθρο, τα κρυπτονομίσματα αποτελούν προνομιακό χώρο για τους κερδοσκόπους.
Αυτό σημαίνει ότι οι διακυμάνσεις μπορεί να είναι έντονες και όσοι έχουν αγοράσει κρυπτονομίσματα αντιμετωπίζουν «κίνδυνο μεγάλης ζημίας».
Επιπλέον, όσοι έχουν στην κατοχή τους κρυπτονομίσματα μπορεί να πέσουν θύματα ψηφιακής απάτης, κλοπής ή απώλειας προσωπικών ψηφιακών κλειδιών, προειδοποιεί η ΕΚΤ.
Άλλωστε, δεν έχει περάσει καν μήνας από τη κλοπή- μαμούθ 7.000 bitcoin από την πλατφόρμα Binance, με την αξία των «κλοπιμαίων» να ξεπερνά τα 35 εκατομμύρια ευρώ.
Πάντως, η Binance διαβεβαίωσε ότι θα καλύψει πλήρως τις απώλειες των πελατών της.
Βέβαια, η ΕΚΤ δεν παραβλέπει να αναγνωρίσει πλεονεκτήματα σε αυτή τη νέα μορφή συναλλαγών.
Όπως αναφέρει, «η τεχνολογία στην οποία βασίζονται τα κρυπτογραφικά στοιχεία ενεργητικού, η τεχνολογία κατανεμημένου καθολικού (Distributed Ledger Technology - DLT), φαίνεται ότι προσφέρει κάποια πλεονεκτήματα στους χρήστες.
Μπορεί να μειώσει το κόστος συναλλαγών και τους χρόνους διακανονισμού, και δεν γνωρίζει σύνορα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης