Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bank of Japan: Οι κίνδυνοι για την οικονομία της Ιαπωνίας έχουν επιδεινωθεί - Παρακολουθούμε προσεκτικά τις εξελίξεις

Bank of Japan: Οι κίνδυνοι για την οικονομία της Ιαπωνίας έχουν επιδεινωθεί - Παρακολουθούμε προσεκτικά τις εξελίξεις
Η Κεντρική Τράπεζα της Ιαπωνίας τόνισε πως εάν διαφοροποιηθούν οι εξελίξεις στην οικονομία, θα εξεταστούν περαιτέρω μέτρα χαλάρωσης
Σε απόρριψη των αναφορών ότι απαιτούνται νέα μέτρα νομισματικής χαλάρωσης από την Κεντρική Τράπεζα της Ιαπωνίας προχώρησε σήμερα (30/5) ο αξιωματούχος της τράπεζας Makoto Sakurai, στηρίζοντας την τρέχουσα πολιτική, η οποία πρέπει να συνεχιστεί «υπομονετικά».
Ειδικότερα, ο κ. Sakurai δήλωσε ότι ο στόχος του 2% για τον πληθωρισμό δεν πρέπει να επιδιωχθεί με κάθε κόστος, αναγνωρίζοντας ωστόσο ότι οι κίνδυνοι για την οικονομία της Ιαπωνίας έχουν επιδεινωθεί.
«Εάν οι εξελίξεις στην οικονομία διαφοροποιηθούν, η Κεντρική Τράπεζα της Ιαπωνίας ενδεχομένως να πρέπει να εξετάσει περαιτέρω μέτρα χαλάρωσης», τόνισε ο αξιωματούχος της τράπεζας, προσθέτοντας παράλληλα ότι «προς το παρόν, οι αποφάσιεις της BoJ θα εξαρτηθούν από τα εισερχόμενα στοιχεία».
«Οι παρενέργειες των μέτρων χαλάρωσης θα μπορούσαν να απαιτήσουν δράση πέραν από τους τρέχοντες μηχανισμούς», δήλωσε ο Makoto Sakurai, εκτιμώντας επίσης ότι η επερχόμενη αύξηση του φόρου επί των πωλήσεων θα έχει «περιορισμένο αντίκτυπο» στη χώρα.
Ωστόσο, ο ίδιος διευκρίνησε ότι ο αντίκτυπος της αύξησης του φόρου μπορεί να είναι ισχυρότερος εάν οι εξωτερικοί παράγοντες παραμείνουν δυσμενείς.
«Δεν θα αποκλείσουμε τη λήψη μέτρων χαλάρωσης τα οποία ξεπερνούν το υφιστάμενο πλαίσιο πολιτικής», επεσήμανε ο αξιωματούχος της Bank of Japan, ο οποίος επανέλαβε ότι «οι κίνδυνοι για την οικονομία αυξάνονται».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης