Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε ελεύθερη πτώση το πετρέλαιο λόγω ανησυχιών για τον εμπορικό πόλεμο μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας - Απώλειες -4,19% για Brent

Σε ελεύθερη πτώση το πετρέλαιο λόγω ανησυχιών για τον εμπορικό πόλεμο μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας - Απώλειες -4,19% για Brent
Το αμερικανικό αργό σημείωσε πτώση της τάξης του -3,91%
Σε ελεύθερη πτώση βρέθηκε σήμερα 30/5/2019 το πετρέλαιο, καθώς οι επενδυτές ανησυχούν για την επίπτωση που θα έχει στην παγκόσμια οικονομία και φυσικά και στην κατανάλωση πετρελαίου η κλιμάκωση του εμπορικού πολέμου μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας.
Η πτώση κατέφθασε παρά την υποχώρηση των αμερικανικών αποθεμάτων μαύρου χρυσού.

Ειδικότερα, το προθεσμιακό συμβόλαιο Ιουλίου 2019 για το Brent υποχώρησε -4,19% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 66,54 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το προθεσμιακό συμβόλαιο Ιουλίου 2019 για το αμερικανικό αργό είχε πτώση της τάξεως του +-3,91% στα 56,51 δολ. ανά βαρέλι.

Σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία του Αμερικανικού Ινστιτούτου Πετρελαίου, τα αποθέματα αμερικανικού αργού υποχώρησαν κατά 5,3 εκατ. βαρέλια για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 24 Μαΐου, στα 474,4 εκατ. βαρέλια συνολικά.

Παράλληλα, το πετρέλαιο δέχεται επίσης ώθηση από τις περικοπές στην παραγωγή του ΟΠΕΚ και της Ρωσίας, καθώς και από τη σταδιακή μείωση των εξαγωγών του Ιράν.
Οι εξαγωγές του Ιράν για τον Μάιο του 2019 μειώθηκαν κατά το ήμιση σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, στα 400 χιλ. βαρέλια ημερησίως, εν μέσω επιβολής κυρώσεων της Ουάσιγκτον σε βάρος της βιομηχανίας πετρελαίου της Τεχεράνης.
Αρκετοί αναλυτές εκτιμούν ότι οι χώρες που συμμετέχουν στη συμφωνία του ΟΠΕΚ θα αποφασίσουν επέκταση των περικοπών μέχρι τα τέλη του έτους, κατά τη συνάντηση του Ιουνίου.
Σημειώνεται ότι από τον Ιανουάριο του 2019 μέχρι και σήμερα, οι τιμές του πετρελαίου έχουν αυξηθεί κατά σχεδόν 30% λόγω των περικοπών του ΟΠΕΚ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης