Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κέρδη 0,3% για τον χρυσό, λόγω αποστροφής ρίσκου - Στα 1.281 δολ. ανά ουγγιά

tags :
Κέρδη 0,3% για τον χρυσό, λόγω αποστροφής ρίσκου - Στα 1.281 δολ. ανά ουγγιά
Η τιμή του χρυσού παραδόσεως Ιουνίου έκλεισε με κέρδη 3,90 δολ. ή 0,3%, στα 1.281 δολ. ανά ουγγιά
Με κέρδη έκλεισε σήμερα (29/5/2019) ο χρυσός, με τις ανησυχίες για τη διαμάχη Ιταλίας - Κομισιόν και τον εμπορικό πόλεμο ΗΠΑ - Κίνας να απομακρύνουν τους επενδυτές από τα πιο ριψοκίνδυνα assets και να τους στρέφουν στα πιο ασφαλή καταφύγια.
Στο «μέτωπο» της εμπορικής διαμάχης ΗΠΑ - Κίνας, κινεζικές εφημερίδες προειδοποίησαν ότι το Πεκίνο είναι έτοιμο να χρησιμοποιήσει τις εξαγωγές σπάνιων γαιών που διαθέτει, σε μια ολοένα και πιο σκληρή εμπορική διαμάχη με τις ΗΠΑ, στρέφοντας τους επενδυτές στα λεγόμενα ασφαλή «καταφύγια».
Τις προηγούμενες ημέρες ο Αμερικανός πρόεδρος, Donald Trump, δήλωσε ότι η Ουάσιγκτον και το Πεκίνο βρίσκονται ακόμα μακριά από μία εμπορική συμφωνία, ενώ ο ίδιος αναμένεται να συναντηθεί με τον Κινέζο ομόλογό του, Xi Jinping, τον ερχόμενο μήνα στη σύνοδο των G-20.
Εν τω μεταξύ, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Mike Pompeo, εξαπέλυσε σήμερα νέα επίθεση στη Huawei, κατηγορώντας τον κινεζικό τεχνολογικό κολοσσό ότι δέχεται παραγγελίες από το Πεκίνο.
«Η Huawei είναι ένα εργαλείο της κινεζικής κυβέρνησης», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Pompeo σε συνέντευξή του στο «Fox Business Network».
Εν τω μεταξύ, με ανησυχία παρακολουθούν οι επενδυτές τη νέα αντιστροφή της καμπύλης αποδόσεων για τα αμερικανικά ομόλογα 3 μηνών και 10 μηνών, εκπέμποντας «σήμα» για μία πιθανή ύφεση στην αμερικανική οικονομία.
Η τιμή του χρυσού παραδόσεως Ιουνίου έκλεισε σήμερα με κέρδη 3,90 δολ. ή 0,3%, στα 1.281 δολ. ανά ουγγιά.
Στο επίκεντρο της προσοχής των επενδυτών βρίσκονται οι εξελίξεις στην Ιταλία, καθώς η Ρώμη οδεύει προς νέα σύγκρουση με τις Βρυξέλλες για το έλλειμμα.
Η Κομισιόν απέστειλε σήμερα επιστολή προς την ιταλική κυβέρνηση, ζητώντας της εξηγήσεις για το αυξημένο δημόσιο χρέος.
Η Ρώμη έχει προθεσμία 48 ωρών ώστε να απαντήσει στο αίτημα της Κομισιόν.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης