Τελευταία Νέα
Διεθνή

Καναδάς: Στο 1,75% διατηρεί το βασικό επιτόκιο η κεντρική τράπεζα

Καναδάς: Στο 1,75% διατηρεί το βασικό επιτόκιο η κεντρική τράπεζα
Αμετάβλητο το βασικό επιτόκιο από την Τράπεζα του Καναδά
Σε 1,75% διατήρησε το βασικό επιτόκιο (overnight) η κεντρική τράπεζα του Καναδά, χωρίς παράλληλα να μεταβάλλει το επιτόκιο καταθέσεων (1,5%).
Η Τράπεζα του Καναδά επικαλείται για την απόφασή της την επιβράδυνση της οικονομίας στα τέλη του 2018 και τις αρχές του 2019, ωστόσο αναμένει ανάκαμψη από το δεύτερο τρίμηνο του έτους.
Ο κλάδος πετρελαίου άρχισε να ανακάμπτει καθώς η παραγωγή αυξάνεται και οι τιμές παραμένουν πάνω από τα πρόσφατα χαμηλά επίπεδα.
Εν τω μεταξύ, οι δείκτες της αγοράς κατοικίας καταδεικνύουν μια πιο σταθερή τάση στις τιμές, αν και με ορισμένες αδυναμίες σε ορισμένες περιφέρειες.
«Η συνεχιζόμενη ισχυρή αύξηση της απασχόλησης υποδηλώνει ότι οι επιχειρήσεις θεωρούν ότι η αδυναμία των τελευταίων δύο τριμήνων είναι προσωρινή.
Τα πρόσφατα στοιχεία υποστηρίζουν την ανάκαμψη τόσο των καταναλωτικών δαπανών όσο και των εξαγωγών κατά το δεύτερο τρίμηνο, ενώ φαίνεται ότι η αύξηση των επιχειρηματικών επενδύσεων έχει σταθεροποιηθεί. (…)
Η πρόσφατη κλιμάκωση των εμπορικών συγκρούσεων αυξάνει την αβεβαιότητα σχετικά με τις οικονομικές προοπτικές.
Επιπλέον, οι εμπορικοί περιορισμοί που εισήγαγε η Κίνα έχουν άμεσες επιπτώσεις στις καναδικές εξαγωγές.
Αντίθετα, η κατάργηση των δασμών χάλυβα και αλουμινίου και οι αυξανόμενες προοπτικές επικύρωσης της CUSMA (σσ: νέα εμπορική συμφωνία Καναδά-Μεξικού-ΗΠΑ) θα έχουν θετικές συνέπειες για τις εξαγωγές και τις επενδύσεις του Καναδά», σχολιάζεται.

Διαβάστε: Στο 1,8% η ανάπτυξη του Καναδά το 2018 – Σημαντική επιβράδυνση το δ’ τρίμηνο

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης