Τελευταία Νέα
Διεθνή

Die Welt: Αυξάνονται οι πιθανότητες της Margrethe Vestager για την προεδρία της Κομισιόν

Die Welt: Αυξάνονται οι πιθανότητες της Margrethe Vestager για την προεδρία της Κομισιόν
Αυξάνονται οι πιθανότητες της κας Vestager για την προεδρία της Κομισιόν
Σε αμφίρροπη μάχη φαίνεται ότι εξελίσσεται η διαδοχή του Jean-Claude Juncker στην προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, με τη νυν Επίτροπο Ανταγωνισμού, Margrethe Vestager να κερδίζει έδαφος, σύμφωνα με τη γερμανική Die Welt.
«Μόλις δύο ημέρες μετά το τέλος των ευρωπαϊκών εκλογών, οι ηγέτες των χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης συναντήθηκαν στις Βρυξέλλες για να συζητήσουν για τα πρόσωπα που θα στελεχώσουν τις ανώτατες θέσεις της και πρώτα από όλα για τη θέση του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, που θα διαδεχθεί τον Jean-Claude Juncker».
«Η ΕΕ αντιμετωπίζει μια μάχη εξουσίας, η οποία ποτέ δεν ήταν τόσο πολύπλοκη.
Οι πολιτικοί που διαγωνίζονται σε αυτή τη μάχη είναι ο κορυφαίος υποψήφιος του ΕΛΚ Manfred Weber, ο ολλανδός Σοσιαλδημοκράτης και υποψήφιος των Σοσιαλιστών Frans Timmermans και η Δανέζα Φιλελεύθερη, η οποία είναι και η επικρατέστερη, καθώς έλαβε και την υποστήριξη των Πρασίνων» γράφει η γερμανική εφημερίδα.
Ακόμη και ο Δανός πρωθυπουργός Lars Løkke Rasmussen εξέφρασε ανοικτά την υποστήριξή του στην Margrethe Vestager αν και δεν είναι μέλος του κόμματός του.
«Μεταξύ των υποψηφίων για την προεδρία της Κομισιόν, η Margrethe Vestager είναι η ισχυρότερη», τόνισε ο Lars Løkke Rasmussen.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης