Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πιέσεις στις αγορές της Ασίας μετά την πτώση στη Wall - Στο -1,22% και τις 21.000,45 μονάδες ο Nikkei

tags :
Πιέσεις στις αγορές της Ασίας μετά την πτώση στη Wall - Στο -1,22% και τις 21.000,45 μονάδες ο Nikkei
Ο δείκτης Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ καταγράφει πτώση της τάξεως του -0,57% στις 27.235 μονάδες
Με απώλειες έκλεισαν σήμερα Τετάρτη (29/5) οι ασιατικές αγορές, με εξαίρεση τον δείκτη Shanghai Composite στην Κίνα, δεχόμενες πιέσεις από την πτώση που σημειώθηκε κατά την προηγούμενη συνεδρίαση στη Wall Street.
Ειδικότερα, ο δείκτης Nikkei στην Ιαπωνία έκλεισε με απώλειες της τάξεως του -1,22% στις 21.000,45 μονάδες, καθώς οι μετοχές των Sony και Fast Retailing υποχώρησαν κατά -2,64% και -1,78% αντίστοιχα.
Στη Νότια Κορέα, ο δείκτης Kopsi κατέγραψε πτώση της τάξεως του -1,25% στις 2.023,32 μονάδες, με τη μετοχή της Samsung να υποχωρεί κατά -1,76%, ενώ ο δείκτης S&P/ASX 200 στην Αυστραλία έκλεισε στο -0,69% και τις 6.440 μονάδες.
Παράλληλα, ο δείκτης Taiwan Weighted στην Ταϊβάν κατέγραψε οριακή πτώση της τάξεως του -0,10% στις 10.301,78 μονάδες, την ίδια στιγμή που ο δείκτης Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ καταγράφει πτώση της τάξεως του -0,57% στις 27.235 μονάδες.
Όσον αφορά την ηπειρωτική Κίνα, ο δείκτης SZSE Component έκλεισε στο -0,20% και τις 9.017,23 μονάδες, ενώ αντίθετα ο δείκτης Shanghai Composite κατέγραψε άνοδο της τάξεως του +0,16% στις 2.914,70 μονάδες.
Τις προηγούμενες ημέρες ο Αμερικανός πρόεδρος Donald Trump δήλωσε ότι η Ουάσιγκτον και το Πεκίνο βρίσκονται ακόμα μακριά από μία εμπορική συμφωνία, ενώ ο ίδιος αναμένεται να συναντηθεί με τον Κινέζο ομόλογό του Xi Jinping τον ερχόμενο μήνα στη σύνοδο των G-20.
Χθες (28/5) η Ουάσιγκτον αποφάσισε να μην επισημάνει την Κίνα ως παραποιητή συναλλάγματος, παρά το γεγονός ότι η Κίνα βρισκόταν στη σχετική λίστα των ΗΠΑ, μαζί με οκτώ ακόμα χώρες, το εμπορικό πλεόνασμα των οποίων παρακολοθείται στενά από τις ΗΠΑ.
Νωρίτερα, η κινεζική εταιρεία Huawei αποφάσισε να προσφύγει στη Δικαιοσύνη των ΗΠΑ, ζητώντας να κηρυχθεί αντισυνταγματικός ο νόμος με τον οποίο επιβλήθηκαν οι αμερικανικές κυρώσεις εις βάρος της.
«Έως κάποιο βαθμό, η μη επισήμανση της Κίνας ως παραποιητή συναλλάγματος ήταν αναμενόμενη, ωστόσο παρέχει κάποια ανακούφιση για κάποιον που παρακολουθεί το εμπορικό αδιέξοδο ΗΠΑ και Κίνας», σχολίασε η αναλύτρια αγορών της IG, Jingyi Pan, προσθέτοντας ότι οι επενδυτές αναμένουν επίσης και τα στοιχεία που αφορούν την επιχειρηματική δραστηριότητα στην Κίνα για τον Μάιο του 2019.
Πτώση καταγράφει σήμερα το πετρέλαιο, δεχόμενο πιέσεις από τις ανησυχίες των επενδυτών ότι ο εμπορικός πόλεμος ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Κίνα θα μπορούσαν να επηρεάσουν τη ζήτηση απέναντι στον «μαύρο χρυσό».
Ειδικότερα, το προθεσμιακό συμβόλαιο Αυγούστου 2019 για το Brent καταγράφει πτώση της τάξεως του -0,79% στα 68,13 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το προθεσμιακό συμβόλαιο Ιουλίου 2019 υποχωρεί κατά -1% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 58,55 δολ. ανά βαρέλι.
Ελλείψει άλλων παραγόντων, η προσοχή των επενδυτών εστιάζεται στις εμπορικές εντάσεις ανάμεσα στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Κίνα, οι οποίες έχουν τη μεγαλύτερη ζήτηση πετρελαίου παγκοσμίως».
«Η αγορά πετρελαίου βρίσκεται αυτή τη στιγμή παγιδευμένη ανάμεσα στους κινδύνους εφοδιασμού και τις ανησχυίες σχετικά με τη ζήτηση», αναφέρει σε σημείωμά της η Commerzbank, προσθέτοντας ότι «τα ασθενή οικονομικά στοιχεία από τις ΗΠΑ, την Κίνα και την Ευρώπη, καθώς και η εδραιωμένη κατάσταση των εμπορικών συνομιλιών, δεν αποτελούν καλά νέα για τις προοπτικές ζήτησης».
Σημειώνεται ότι τα στοιχεία που αφορούν τα αποθέματα αμερικανικού αργού θα δημοσιευθούν με μία μέρα καθυστέρηση αυτή την εβδομάδα, λόγω της αργίας που είχε λάβει χώρα την Δευτέρα (27/5).
Τα προκαταρκτικά στοιχεία του Αμερικανικού Ινσιτούτου Πετρελαίου αναμένεται να δημοσιευθούν αργότερα εντός της ημέρας, ενώ αύριο αναμένονται τα επίσημα στοιχεία της Υπηρεσίας Πληρφοριών Ενέργειας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης