Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΕΕ: Κατά της διαδικασίας των επικεφαλής υποψηφίων για την προεδρία της Κομισιόν ο Verhofstadt

ΕΕ: Κατά της διαδικασίας των επικεφαλής υποψηφίων για την προεδρία της Κομισιόν ο Verhofstadt
Την αντίθεσή του στη διαδικασία «Spitzenkandidaten», επανέλαβε ο Guy Verhofstadt, επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας των Φιλελεύθερων 
Την αντίθεσή του στη διαδικασία «Spitzenkandidaten» (επικεφαλής υποψήφιοι για τη θέση του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής), εφόσον το σύστημα δεν είναι ενσωματωμένο σε μια διαδικασία εκλογής με διακρατικές εκλογικές λίστες, επανέλαβε σήμερα (28/5/2019) ο Guy Verhofstadt, επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του ALDE, της τρίτης μεγαλύτερης πολιτικής δύναμης στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, που βγήκε ενισχυμένη από τις Ευρωεκλογές.
Μάλιστα κατά τη σημερινή διάσκεψη των προέδρων των πολιτικών ομάδων στο ΕΚ, ο Verhofstadt ψήφισε κατά δήλωσης που συνέταξε το ΕΛΚ, οι Σοσιαλιστές και οι Πράσινοι, και με την οποία ζητούσαν όπως ο επόμενος πρόεδρος της Κομισιόν προέρχεται μόνο εκ των «Spitzenkandidat».
Ο επικεφαλής των Φιλελευθέρων τόνισε ότι το σημερινό σύστημα των επικεφαλής υποψηφίων όσο δεν είναι ενσωματωμένο σε διακρατικές λίστες, δεν είναι σοβαρό ούτε δημοκρατικό.
Ο Verhofstadt δήλωσε ακόμη πως το ΕΛΚ πιέζει σκληρά για το σύστημα «Spitzenkandidaten», αλλά δυστυχώς «σκότωσαν» τη νομιμότητά του όταν ψήφισαν κατά διακρατικών καταλόγων.
«Προσπαθούν να πορευτούν προς την εξουσία πάνω σε ένα άλογο που ήδη οι ίδιοι έσφαξαν», δήλωσε χαρακτηριστικά.
«Ένας υποψήφιος Spitzen που δεν μπορείτε να ψηφίσετε σε ολόκληρη την Ευρώπη δεν απλά σοβαρός.
Για μας είναι σημαντικό ο επόμενος πρόεδρος της Κομισιόν να αντιπροσωπεύει μια ευρεία φιλοευρωπαϊκή πλειοψηφία με σαφές πρόγραμμα για την ανανέωση της Ευρώπης», πρόσθεσε ο ίδιος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης