Τελευταία Νέα
Διεθνή

Vestager κατά Weber: Το ΕΛΚ δεν μπορεί να μονοπωλεί την πρόσβαση στο αξίωμα του προέδρου της Κομισιόν

Vestager κατά Weber: Το ΕΛΚ δεν μπορεί να μονοπωλεί την πρόσβαση στο αξίωμα του προέδρου της Κομισιόν
Η Δανέζα πολιτικός αναμένει ωστόσο ότι, εκτός από τους κορυφαίους υποψηφίους (Spitzenkandidaten) των κομμάτων, θα υπάρξουν περισσότεροι υποψήφιοι
«Δεν μπορεί μόνο το μεγαλύτερο κόμμα να έχει πρόσβαση στο αξίωμα του προέδρου της Κομισιόν, ειδικά όταν το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα (ΕΛΚ) έχει χάσει τις εκλογές", δήλωσε η Δανέζα φιλελεύθερη πολιτικός και διεκδικητής της προεδρίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Margrethe Vestager, σε συνέντευξή της που δημοσιεύεται στο σημερινό φύλλο της "Handelsblatt".
Η πολιτική της οικογένεια, οι Φιλελεύθεροι, θα συζητήσει τώρα με τους Σοσιαλδημοκράτες και τους Πράσινους για μια πιθανή συνεργασία, πρόσθεσε.
Υπενθυμίζεται ότι η Vestager δήλωσε την Κυριακή ότι θα επιθυμούσε να γίνει Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Η Δανέζα πολιτικός αναμένει ωστόσο ότι, εκτός από τους κορυφαίους υποψηφίους (Spitzenkandidaten) των κομμάτων, θα υπάρξουν περισσότεροι υποψήφιοι για τη διαδοχή του Jean Claude Juncker.
“Θα μπορούσαν επίσης να θέσουν υποψηφιότητα και αρχηγοί κρατών ή κυβερνήσεων”, δήλωσε.
H κ. Vestager δεν αναμένει πάντως να ληφθεί σύντομα απόφαση για το πρόσωπο που θα αναλάβει το κορυφαίο ευρωπαϊκό αξίωμα: «Πρέπει να δημιουργηθεί ένα παζλ με πολλά κομμάτια - και αυτό απαιτεί χρόνο», όπως δήλωσε στην Handelsblatt.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης