Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οριακές απώλειες για τον χρυσό παρά τις εμπορικές εντάσεις ΗΠΑ και Κίνας - Στο -0,09% και τα 1.282,45 δολ. ανά ουγγιά

tags :
Οριακές απώλειες για τον χρυσό παρά τις εμπορικές εντάσεις ΗΠΑ και Κίνας - Στο -0,09% και τα 1.282,45 δολ. ανά ουγγιά
Οι επενδυτές παρακολουθούν προσεκτικά τις εξελίξεις που αφορούν τόσο τις εμπορικές εντάσεις όσο και το Brexit
Οριακές απώλειες καταγράφει σήμερα Τρίτη (28/5) ο χρυσός, παρά το γεγονός ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Κίνα δε βρίσκονται κοντά στη σύναψη μίας εμπορικής συμφωνίας η οποία θα δώσει τέλος στη διαμάχη των τελευταίων μηνών.
Ειδικότερα, η τιμή συμβολαίου του χρυσού παραδόσεως Ιουνίου 2019 καταγράφει πτώση της τάξεως του -0,09% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 1.282,45 δολ. ανά ουγγιά, με τους αναλυτές πλέον να ορίζουν ως επίπεδο στήριξης τα 1.270 δολ. ανά ουγγιά.
Παράλληλα, οι μελλοντικές κινήσεις της Αμερικανικής Ομοσπονδιακής Τράπεζας που σχετίζονται με τη νομισματική της πολιτική αναμένεται επίσης να επηρεάσουν το πολύτιμο μέταλλο, καθώς τα ασθενέσθερα μακροοικονομικά στοιχεία των ΗΠΑ υποδεικνύουν ότι η Ουάσιγκτον μπορεί να προχωρήσει σε μείωσε των επιτοκίων νωρίτερα απ' ότι αναμενόταν.
«Ο κίνδυνοπς επιβράδυνσης της παγκόσμιας οικονομίας θα οδηγήσει τη Fed στο να μειώσει τα επιτόκια συντομότερα, διατηρώντας την καμπύλη αποδόσεων σταθερή και τα επιτόκια χαμηλά», σχολίασε η TD Securities, προσθέτοντας ότι «τα πρακτικά από τη συνεδρίαση της Fed υποδεικνύουν ότι τα επιτόκια θα παραμείνουν σταθερά ακόμα και εάν η οικονομία βελτιωθεί, γεγονός που έχει μειώσει την ισχύ του αμερικανικού δολαρίου».
Όσον αφορά τον τομέα του εμπορίου, ο Αμερικανός πρόεδρος Donald Trump δήλωσε χθες (27/5) ότι «δεν είμαστε ακόμα έτοιμοο να πραγματοποιήσουμε μία συμφωνία με την Κίνα», υποβαθμίζοντας τις ελπίδες των επενδυτών για επίτευξη συμφωνίας στο άμεσο μέλλον.
Η προσχοή των επενδυτών παραμένει εστιασμένη και στις εξελίξεις που αφορούν το Brexit, μετά την ανακοίνωση πααίτησης της πρωθυπουργού Theresa May την περασμένη εβδομάδα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης