Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κύπρος: Επιδείνωση στο οικονομικό κλίμα τον Μάιο 2019

Κύπρος: Επιδείνωση στο οικονομικό κλίμα τον Μάιο 2019
Επιδείνωση στο οικονομικό κλίμα της Κύπρου 
Επιδείνωση παρουσίασε το οικονομικό κλίμα της Κύπρου τον Μάιο 2019, σύμφωνα με στοιχεία πουανακοίνωσε το Κέντρο Οικονομικών Ερευνών του Πανεπιστημίου Κύπρου.
Ειδικότερα, το οικονομικό κλίμα παρουσίασε επιδείνωση 1,3 μονάδων σε σύγκριση με τον Απρίλιο, με τον Δείκτη Οικονομικής Συγκυρίας (ΔΟΣ) να υποχωρεί στις 111,4 μονάδες.
Όπως αναφέρει το ΚΟΕ, παρά την επιδείνωση ο δείκτης συνεχίζει να κινείται σε επίπεδα υψηλότερα του μακροχρόνιου μέσου όρου -100 μονάδες.
Η μείωση οφείλεται σε υποχώρηση του επιχειρηματικού κλίματος στις υπηρεσίες, στη μεταποίηση και στο λιανικό εμπόριο, καθώς και σε πτώση της καταναλωτικής εμπιστοσύνης.
Οι επιχειρήσεις στον τομέα των υπηρεσιών αξιολόγησαν λιγότερο ευνοϊκά την τρέχουσα οικονομική τους κατάσταση και αναθεώρησαν προς τα κάτω τις προσδοκίες για τον κύκλο εργασιών τους κατά το επόμενο τρίμηνο, με αποτέλεσμα τη διαμόρφωση λιγότερο θετικού κλίματος.
Στο λιανικό εμπόριο και στη μεταποίηση, το κλίμα σημείωσε μικρή υποχώρηση λόγω δυσμενέστερων αξιολογήσεων για την τρέχουσα κατάσταση, παρά τις θετικές εκτιμήσεις για τη μελλοντική δραστηριότητα.
Το κλίμα στον τομέα των κατασκευών κατέγραψε σημαντική βελτίωση λόγω λιγότερο απαισιόδοξων απαντήσεων για τα υπό εξέλιξη έργα και θετικότερων εκτιμήσεων για τον αριθμό των εργαζομένων στον κλάδο κατά το επόμενο τρίμηνο.
Η υποχώρηση της καταναλωτικής εμπιστοσύνης οφείλεται κυρίως σε δυσμενέστερες απαντήσεις για την οικονομική κατάσταση των νοικοκυρών και σε αποδυνάμωση των προθέσεων των καταναλωτών για μεγάλες αγορές κατά τους επόμενους 12 μήνες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης