Τελευταία Νέα
Οικονομία

Καββαθάς (ΓΣΕΒΕΕ): Παρατεταμένες προεκλογικές περίοδοι οδηγούν την πραγματική οικονομία σε ατονία

Καββαθάς (ΓΣΕΒΕΕ): Παρατεταμένες προεκλογικές περίοδοι οδηγούν την πραγματική οικονομία σε ατονία
Προβληματισμός για τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών
Τον προβληματισμό του για τα χθεσινά αποτελέσματα εξέφρασε ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Γιώργος Καβαθάς, ανεξάρτητα από τις πολιτικές εξελίξεις που δρομολογούν.
Όπως τονίζει, δεν θα πρέπει να περάσουν απαρατήρητα και οφείλουν να προβληματίσουν και να αποτελέσουν το έναυσμα για μια συζήτηση που ως ζητούμενο θα έχει περισσότερη δημοκρατία, αποτελεσματικότερο κοινωνικό κράτος και ανάπτυξη για όλους, σημειώνοντας παράλληλα ότι οι παρατεταμένες προεκλογικές περίοδοι οδηγούν την πραγματική οικονομία σε ατονία με ότι αυτό συνεπάγεται.
Σε σχέση με τις Ευρωεκλογές ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, τόνισε:
“Οι ευρωεκλογές αποτελούν την κορυφαία στιγμή της δημοκρατίας σε πανευρωπαϊκό επίπεδο καθώς η σκυτάλη δίνεται στους ευρωπαίους πολίτες, οι οποίοι με την ψήφο τους αποκτούν λόγο για την πολιτική κατεύθυνση.
Το ρεκόρ 20ετίας που καταγράφτηκε στη συμμετοχή των πρόσφατων ευρωεκλογών είναι ένα θετικό δείγμα αυξημένου ενδιαφέροντος εκ μέρους των ευρωπαίων ψηφοφόρων.
Τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών, ωστόσο, δείχνουν πως θα πρέπει να δοθεί περισσότερη βαρύτητα στις ανάγκες των πολιτών που πιστεύουν ότι η Ευρώπη έχει μετατραπεί σε μια απόμακρη και δυσκίνητη γραφειοκρατία κι ότι οι σημαντικές αποφάσεις λαμβάνονται σε κλειστούς κύκλους λίγων και εκλεκτών οι οποίοι δεν αντιλαμβάνονται τα σύνθετα προβλήματα των λαών που συναπαρτίζουν την Ευρωπαϊκή Ένωση σε επίπεδο κοινωνικο-οικονομικών ανισοτήτων, δια-περιφερειακών ασυμμετριών και άλλων σημαντικών κοινωνικών και οικονομικών προκλήσεων.
Πώς αλλιώς μπορεί να ερμηνευτεί η άνοδος των ακραίων κομμάτων και συνακόλουθη μείωση των λεγόμενων δυνάμεων του κέντρου; Εξέλιξη που ήδη προκαλεί αναταράξεις σε μια Ευρώπη η οποία βρίσκεται σε σταυροδρόμι αλλαγών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης