Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιταλία: Η Lega σάρωσε λόγω μεταναστευτικής κρίσης - Στο 45% το ποσοστό της στη Λαμπεντούζα

Ιταλία: Η Lega σάρωσε λόγω μεταναστευτικής κρίσης - Στο 45% το ποσοστό της στη Λαμπεντούζα
Η Lega εξασφάλισε επίσης το 44% των ψήφων στη Βεντιμίλια, τη συνοριακή κοινότητα στην ακτή της Λιγουρίας
Καθοριστικό ρόλο έπαιξε η μεταναστευτική κρίση στον εκλογικό θρίαμβο της Lega του Matteo Salvini στην Ιταλία, καθώς το κόμμα  ψηφίστηκε με μεγάλα ποσοστά από τους εκλογείς στα 'καυτά σημεία' της μετανάστευσης, από τη Λαμπεντούζα (νότια) μέχρι τη Βεντιμίλια (βορειοδυτικά).
Στη Λαμπεντούζα, το ιταλικό νησί που βρίσκεται πιο κοντά στις ακτές της Λιβύης και όπου εξακολουθούν να φθάνουν σκάφη με πρόσφυγες, η Λέγκα εξασφάλισε το 45,8% των ψήφων, πολύ περισσότερες από το Δημοκρατικό Κόμμα (PD, κεντροαριστερά).
Το PD, ωστόσο, είχε ως υποψήφιό του Πιέτρο Μπαρτόλο, τον γιατρό της Λαμπεντούζα που έγινε διάσημος με το ντοκιμαντέρ "Fuocoammare" ("Φωτιά στη θάλασσα").
Η Lega εξασφάλισε επίσης το 44% των ψήφων στη Βεντιμίλια, τη συνοριακή κοινότητα στην ακτή της Λιγουρίας απ΄όπου διέρχονται εδώ και χρόνια πλήθη μεταναστών που προσπαθούν να φθάσουν στη Γαλλία, και 41% στην Μπαρντονέκια, τον τελευταίο σταθμό όσων τολμούν την ορεινή διέλευση.
Στην Καλαβρία (νότια), προπύργιο του Κινήματος Πέντε Αστέρων (M5S, αντισυστημικό), η Λέγκα ξεπέρασε τον κυβερνητικό σύμμαχό της στο Ριάτσε, επί μακρόν πρότυπο υποδοχής μεταναστών, ο πρώην δήμαρχος του οποίου όμως, ο Ντομένικο Λουκάνο, διώκεται για βοήθεια στη παράτυπη μετανάστευση.
Σε αυτό το μικρό χωριό, η Λέγκα πήρε το 30% των ψήφων έναντι 26% για το M5S και 17% για το PD, που υποστήριξε τον Λουκάνο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης