Τελευταία Νέα
Διεθνή

Javid (Βρετανία): Απογοητευτικό το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών - Το Συντηρητικό Κόμμα πρέπει να μείνει ενωμένο

Javid (Βρετανία): Απογοητευτικό το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών - Το Συντηρητικό Κόμμα πρέπει να μείνει ενωμένο
Ο Βρετανός υπουργός Εσωτερικών τόνισε ότι το Συντηρητικό Κόμμα πρέπει να είναι ενωμένο ώστε να ολοκληρώσει το Brexit
Ως ιδιαίτερα απογοητευτικά χαρακτήρισε τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών ο υπουργός Εσωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου, Sajid Javid, τονίζοντας ότι το Συντηρητικό Κόμμα πρέπει να παραμείνει ενωμένο ώσατε να ολοκληρώσει τη διαδικασία του Brexit.
Ειδικότερα, μέσω ανάρτησής του στο Twitter, ο κ. Javid δήλωσε ότι τα αποτελέσματα ήταν «ιδιαίτερα απογοητευτικά», διευκρινίζοντας ωστόσο ότι αποτέλεσαν «μία ετυμηγορία για την παράδοση του Brexit».
«Υπάρχει ένα σαφές μάθημα, ο λαός θέλει από εμας να συνεχίσουμε τη διαδικασία», τόνισε ο Βρετανός ΥΠΕΣ, προσθέτοντας ότι οι πολίτες «δεν επιθμούν άλλες εκλογές ή ένα δημοψήφισμα στο οποίο θα ερωτηθούν εάν άλλαξαν γνώμη».
«Θα πρέπει να ενωθούμε ως κόμμα ώστε να το ολοκληρώσουμε», τόνισε ο κ Javid αναφερόμενος στο Brexit, ενώ παράλληλα πρόσθεσε ότι «δεν υπάρχουν άλλες επιλογές».
Νωρίτερα, ο Keir Starmer, βουλευτής του Εργατικού Κόμματος που είναι υπεύθυνος για το Brexit, τόνισε ότι η αντιπολίτευση πρέπει να ενστερνιστεί την ιδέα ενός νέου δημοψηφίσματος, το οποίο θα αποτελεί μία επιλογή ανάμεσα «στην αποχώρηση και την παραμονή».
«Δεν υπάρχει λόγος να κρυφτούμε πίσω από αυτά τα απογοητευτικά αποτελέσματα», δήλωσε ο κ. Starmer, προσθέτοντας ότι «πρέπει να σκεφτούμε και να ακούσουμε τα μέλη μας, τους υποστηρικτές μας και τους ψηφοφόρους μας».
Παράλληλα, ο Βρετανός βουλευτής πρόσθεσε ότι «ο μόνος τρόπος για να σπάσουμε το αδιέξοδο του Brexit είναι να επιστρέψουμε στους πολίτες με μία επιλογή ανάμεσα σε μία αξιόπιση αποχώρηση και σε μία παραμονή».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης