Φίλης: Ορισμένες συμπεριφορές δημιούργησαν μία απόσταση των πολιτών από τη διακυβέρνηση

Φίλης: Ορισμένες συμπεριφορές δημιούργησαν μία απόσταση των πολιτών από τη διακυβέρνηση
Ο Νίκος Φίλης περιέγραψε του λόγους για τους οποίους ο ΣΥΡΙΖΑ έχασε στις ευρωεκλογές
Την... απόδοση ευθυνών για τη συντριπτική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές άρχισε ο Νίκος Φίλης.
Περιγράφοντας τους λόγους που -κατά τον ίδιο- προκάλεσαν την ήττα του κόμματος αναφέρθηκε στο μνημόνιο, στην ατολμία αλλά και στο ύφος της εξουσίας.
Πιο αναλυτικά σύμφωνα με τον ίδιο, ο πρώτος λόγος για την ήττα είναι η εφαρμογή των μνημονίων.
«Ίσως ήταν λιγότερα επώδυνα από των προηγούμενων και ο ΣΥΡΙΖΑ προσπάθησε να βρει χαραμάδες για τους πιο αδύναμους συμπολίτες, αλλά τελικά εφήρμοσε μνημόνια, με νεοφιλελεύθερη κατεύθυνση.
Ο επώδυνος συμβιβασμός έφερε και άλλους συμβιβασμούς» είπε ο κ. Φίλης και συνέχισε: «Δεν υπήρξε κόμμα που να γλίτωσε από τα μνημόνια.
Η Νέα Δημοκρατία έχασε και ανασυγκροτήθηκε, το ΠΑΣΟΚ εξαερώθηκε».
Ο δεύτερος λόγος της ήττας σύμφωνα με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι «σε θέματα που δεν μας πίεσε το ασφυκτικό πλαίσιο από το Μνημόνιο προχωρήσαμε με ατολμία και αυτό το καταγράφει ο κόσμος».
Ο τρίτος λόγος είναι, όπως είπε, «το ζήτημα του ύφους της εξουσίας».
«Ορισμένες συμπεριφορές δημιούργησαν μία απόσταση των πολιτών από τη διακυβέρνηση» υπογράμμισε, μιλώντας στο ραδιόφωνο ΘΕΜΑ.
Ωστόσο έσπευσε να σημειώσει ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν προσωποποιεί ευθύνες και στρατηγικές. Θεωρούμε ότι η προεδρία Τσίπρα, διαχρονικά, έδωσε αξία στον ΣΥΡΙΖΑ».
Ερωτηθείς αν μπορεί να ανατραπεί το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, παραδέχθηκε ότι πρόκειται για μεγάλη διαφορά σημείωσε δε ότι «αυτός είναι ο αγώνας».
«Υπάρχει ανάγκη ενός νέου πολιτικού σχεδίου με νέες συμμαχίες.
Για παράδειγμα βλέπω ότι υπάρχει ένας κόσμος της Αριστεράς που δεν πήγε να ψηφίσει και πρέπει να τον πείσουμε να το κάνει.
Υπάρχουν και άλλοι πoυ επέλεξαν μικρότερα σχήματα της αριστεράς» τόνισε.
 
www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS