Τελευταία Νέα
Διεθνή

Lucas (Βρετανία): Καμία εντολή για σκληρό Brexit από τις ευρωεκλογές - Λανθασμένη η προσέγγιση Farage

Lucas (Βρετανία): Καμία εντολή για σκληρό Brexit από τις ευρωεκλογές - Λανθασμένη η προσέγγιση Farage
Η βουλευτής του Πράσινου Κόμματος τόνισε ότι η κυβέρνηση δεν πρέπει να περιθωριοποιεί τον Farage
Έκκληση προς την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου να λάβει σοβαρά υπόψην το μήνυμα που έστειλε ο λαός της Βρετανίας μέσω των ευρωεκλογών απηύθυνε σήμερα (27/5) η βουλευτής του Πράσινου Κόμματος Caroline Lucas, τονίζοντας πως η κυβέρνηση δεν πρέπει να περιθωριοποιεί τον Nigel Farage.
Ειδικότερα, η κα Lucas, μέσω δηλώσεων που πραγματοποίησε στο BBC, δήλωσε ότι «αυτό που πρέπει να σκεφτεί η ηγεσία των Συντηρητικών είναι το εάν ο καλύτερος τρόπος για να κερδίσει είναι να περιθωριοποιεί τον Farage», για να εξγήσει εν συνεχεία ότι «αυτό δε λειτουργεί ποτέ».
Παράλληλα, η ίδια πρόσθεσε ότι «το μήνυμα που λαμβάνουμε από τις ευρωεκλογές είναι ότι δεν υπάρχει καμία εντολή για μη συμφωνία του Brexit», προσθέτοντας επίσης ότι «δεν υπάρχει καμία εντολή για ένα σκληρό Brexit».
«Τα κόμματα της παραμονής έλαβαν περισσότερες ψήφους σε σχέση με τα κόμματα του Brexit, οπότε νομίζω ότι η προσέγγιση του Nigel Farage απέναντι στο τι σημαίνει το αποτέλεσμα είναι λανθασμένη», πρόσθεσε η βουλευτής του Πράσινου Κόμματος Αγγλίας και Ουαλίας, για να τονίσει εν συνεχεία ότι «τα δύο τρίτα των ατόμων που ψήφισαν σε αυτές τις εκλογές απέρριψαν στην πραγματικότητα το όραμά του».
Η κα Lucas απέδωσε τα αποτελέσματα του κόμματος των Πρασίνων τόσο στη στάση που έχουν για την κλιματική αλλαγή όσο και στη στάση που έχουν απέναντι στο Brexit, τονίζοντας ότι «ο λαός ήθελε να ψηφίσει υπέρ των Πρασίνων γιατί γνωρίζει ότι είναι ένα κόμμα που τάσσεται υπέρ της παραμονής στην ΕΕ».
«Στη κορυφή των μηνυμάτων της καμπάνιας μας είχαμε απαντήσεις απέναντι στην επιταχυνόμενη κλιματική κρίση, και αυτό ήταν κοινό τόσο στο Ηνωμένο Βασίλειο όσο και στην υπόλοιπη Ευρώπη», τόνισε η κα Lucas, η οποία χαρακτήρισε ως «εξαριετικά» τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης