Τελευταία Νέα
Διεθνή

Weber (ΕΛΚ): Το μέλλον της Ευρώπης βρίσκεται σε χέρια των πολιτών - Κάθε ψήφος είναι σημαντική

Weber (ΕΛΚ): Το μέλλον της Ευρώπης βρίσκεται σε χέρια των πολιτών - Κάθε ψήφος είναι σημαντική
Ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος κάλεσε τους πολίτες να αντιμετωπίσουν με σοβαρότητα το εκλογικό τους δικαίωμα
Την πεποίθησή του ότι το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα θα είναι το ισχυρότερο κόμμα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο μετά την ολοκλήρωση των σημερινών (26/5) εκλογών εξέφρασε ο επικεφαλής του κόμματος Manfred Weber, εξερχόμενος από το εκλογικό κέντρο στο οποίο ψήφισε.
Ειδικότερα, ο κ. Weber τόνισε ότι «είμαι πολύ αισιόδοξος για τις εκλογές», προσθέτοντας ότι «έχουμε καλές πιθανότητες το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα να γίνει ξανά η ισχυρότερη πολιτική ομάδα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, αυτός είναι ο εκλογικός μας στόχος».
Παράλληλα, ο επικεφαλής του ΕΛΚ τόνισε ότι «το μέλλον βρίσκεται πλέον στα χέρια των πολιτών», καθώς όπως εξηγεί ο ίδιος «το πιο σημαντικό σήμερα για τους πολίτες είναι να ψηφίσουν και να αντιμετωπίσουν με σοβαρότητα το εκλογικό τους δικαίωμα ώστε να αποφασίσουν για το μέλλον της ηπείρου μας».
Ο ίδιος απηύθυνε έκκληση προς τους Ευρωπαίους πολίτες να ασκήσουν τα εκλογικά τους δικαιώματα, ζητώντας τους να «κάνουν χρήση του δικαιώματός τους», τονίζοντας ότι «η Ευρώπη εξαρτάται από εσάς».
Το 2014, το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα αποτέλεσε το μεγαλύτερο κόμμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ενώ ο επικεφαλής υποψήφιος του κόμματος Jean-Claude Juncker έγινε εν συνεχεία ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Μέχρι στιγμής οι δημοσκοπήσεις εκτιμούν ότι το ΕΛΚ θα παραμείνει το ισχυρότερο κόμμα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, γεγονός που καθιστά ενδεχομένως τον Weber τον βασικό υποψήφιο ώστε να διαδεχθεί τον Jean-Claude Juncker.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης